Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Futbola EČ priekšvakarā Kreipāns publisko savu vērtību sistēmas periodisko tabulu

Sagaidot Eiropas čempionātu futbolā, kura laikā no 8. jūnijam līdz 1.jūlijam LTV7 rādīs visas čempionāta spēles, erudītākais Latvijas sporta komentētājs un žurnālists Anatolijs Kreipāns atklāj savu vērtību sistēmas periodisko tabulu, kurā futbolam atvēlēta nozīmīga vieta līdzās citām cilvēciskām vērtībām. 

„Nauda. Politika. Sievietes. Kur lielais futbols, tur liela nauda, kur lielais futbols, tur skaistas sievietes un tur – šoreiz diemžēl – nereti arī jaucas pa vidu politika,” par ailītēm, kas tabulā apzīmē $, P un W, stāsta žurnālists, izskaidrojot arī Kt jeb kartupeļu nokļūšanu vērtību tabulā: „Kartupeļi. Kartupeļu pankūku vai cepelīnu izpausmē – labākais, kas var būt... Bet tikai otrajā vietā pēc Lielā futbola.”

Lielo futbolu tabulā apzīmē burts F spilgtākajā – sarkanajā ailītē. A. Kreipāns to komentē šādi: „Lielais futbols. Tas pie mums atnāk reizi divos gados - EURO vai Pasaules kauss. Pat daudzi no tiem, kas ikdienā neinteresējas par sportu, to zina un gaida, seko līdzi, interesējas, zvana, jautā, precizē... Arī kaut ko pasaka priekšā.” 

Par vienu no savām lielākajām vērtībām žurnālists uzskata savus futbola čomus, ko tabulā apzīmē ar Dr.

„Futbola čomi (Dr). Tādu man ir daudz. Starp bijušajiem un esošajiem futbolistiem, treneriem, tiesnešiem, līdzjutējiem, utt. Tā ir viena no manām lielākajām vērtībām,” norāda A. Kreipāns, neaizmirstot arī kolēģus. „Kolēģi (Kf). Bez viņiem būtu daudz grūtāk un garlaicīgāk. Kolēģa uzslava, atzinība, padoms, aizrādījums vai kritika ir īpaši vērtīgi. Tas neattiecas tikai uz futbolu.”

LTV7 piedāvā līdzjutējiem Latvijā iespēju skatīties pilnīgi visas Polijā un Ukrainā notiekošā turnīra spēles. Kopumā Polijā un Ukrainā notiks 31 mačs – 24 spēles grupu turnīros, četri ceturtdaļfināli, divi pusfināli un lielais fināls. LTV 7 pārraidīs visas spēles tiešraidēs, izņemot pēdējo kārtu grupās, kad abas cīņas notiks vienlaicīgi. Tad viena spēle būs skatāma tiešraidē un otra – tūdaļ pēc tam.

Eiropas futbola čempionāta finālturnīrs ir šī gada otrs nozīmīgākais notikums pasaules sporta kontekstā tūdaļ pēc olimpiskajām spēlēm. Finālturnīrā spēlē 16 labākās Eiropas izlases, kas sadalītas četrās grupās. Čempionāta atklāšanas spēle, kurā spēkiem mērosies Polija un Grieķija, notiks Varšavā, 8. jūnijā, pulksten 19.00 pēc Latvijas laika, bet lielais fināls – Kijevā, 1.jūlijā, 21.45. Pirms atklāšanas spēles un fināla – LTV7 futbola studija, kurā uzklausīsim futbolistus un ekspertus. Visa turnīra laikā LTV7 piedāvās arī ikdienas spēļu apskatus, kuros līdzjutēji koncentrētā veidā varēs redzēt nupat aizvadīto spēļu nozīmīgākos notikumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi