Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Gaidels nomainīs Pukinsku LFF ģenerālsekretāra amatā

Arturs Gaidels pēc 1.decembra nomainīs Edgaru Pukinsku Latvijas futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretāra amatā, ziņo LFF.

Pukinsks pagājušajā nedēļā paziņoja, ka ar 1.decembri neturpinās darbu LFF. Pirmdien Gaidelu amatā apstiprināja LFF valde un viņš bija vienīgais kandidāts, kuru piedāvāja organizācijas prezidents Vadims Ļašenko.

Pēdējos divus gadus Gaidels strādājis par LFF izpilddirektoru, bet pirms tam no 2012. līdz 2019.gada februārim viņš vadīja LFF Sacensību nodaļu. LFF Gaidels strādā kopš 2008.gada. Viņš arī vairākus gadus pilda Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) delegāta pienākumus Eiropas izlašu un klubu sacensībās.

Aizpērn februārī viņš atkāpās no LFF Sacensību nodaļas vadītāja amata, savu lēmumu pamatojot ar to, ka nevar sastrādāties ar tā brīža LFF prezidentu Kasparu Gorkšu un ģenerālsekretāru Pukinsku.

Gaidels bija viens no LFF valdes locekļiem, kas tajā pašā gadā parakstīja vēstuli, kurā tika izteikta neuzticība Gorkšam. Nepilnu mēnesi pēc Gorkša atstādināšanas no amata 2019.gada novembrī Gaidels tika iecelts LFF izpilddirektora amatā.

Pēc kļūšanas par izpilddirektoru Gaidels neturpināja darbu LFF valdē, kur atbildēja par elites futbola attīstību. 

2019.gada augustā portāls "Delfi.lv" ziņoja, ka LFF vairāku gadu garumā veikusi regulārus maksājumus uzņēmumam, kura vienīgā īpašniece ir Artura Gaidela sieva Tatjana. Pats Gaidels šo informāciju publiski apstiprināja, paziņojumā rakstot, ka no 2015. gada līdz 2018.gadam LFF veica maksājumus par ārpakalpojumiem aptuveni 800 eiro apmērā katru mēnesi. Tā esot bijusi visaptveroša prakse uzņēmumos, tai skaitā LFF un ar to saistītiem dibinājumiem, kuri nodrošina pakalpojumus ar mikrouzņēmumu starpniecību.

Pukinsks pirmo reizi par LFF ģenerālsekretāru kļuva 2018.gada jūnijā, kad pēc Gorkša ievēlēšanas par prezidentu amatā nomainīja Jāni Mežecki. Gadu vēlāk viņš nolēma pamest amatu, savu lēmumu pamatojot ar to, ka bija nolēmis vairāk laika veltīt ģimenei.

Tā paša gada oktobrī viņš valdes ārkārtas sēdē ar vienbalsīgu lēmumu tika atkal apstiprināts ģenerālsekretāra amatā pāris nedēļas pēc tam, kad LFF ārkārtas kongresā no prezidenta amata tika atstādināts Gorkšs. Pērnvasar, kad LFF prezidenta amatā ievēlēja Ļašenko, LFF valde ar balsu vairākumu vēlreiz apstiprināja Pukinsku par organizācijas ģenerālsekretāru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi