Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gailītis: Priecājos, ka atradās spēlētājs, kurš var izpildīt pēdējo metienu

Latvijas čempionvienībai VEF Rīga ir paveicies, ka tās rindās ir tāds spēlētāja kā Kristers Zoriks, kuram var uzticēt pēdējo sekunžu metienu, otrdien pēc uzvaras pēdējā jeb sestajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra spēlē teica Latvijas komanda galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" otrdien FIBA Čempionu līgas grupu turnīra pēdējā jeb sestajā spēlē izcīnīja uzvaru un pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kvalificējās izslēgšanas spēlēm.

"VEF Rīga" savā laukumā ar 60:57 (22:10, 18:17, 8:16, 12:14) uzvarēja "Peristeri", grupu turnīru noslēdzot ar panākumu.

Latvijas komandā ar 17 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un tikpat rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kails Olmens, 11 punkti Artim Atem, kamēr pa desmit punktiem pievienoja Kristers Zoriks un Aigars Šķēle, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas. "Peristeri" rindās ar 19 punktiem izcēlās Joannis Burusis.

"Vēlos apsveikt komandu un visus pārējos, kuri mūs līdz šim atbalstīja. Uzskatu, ka komanda ir padarījusi labu darbu," pauda Gailītis, neslēpjot, ka līdz galam nav apmierināts ar redzēto laukumā. "Ja runājam par spēli, gan pirmajā, gan otrajā puslaikā bija problēmas aizsardzības darbībās."

"Izcīnītās bumbas zem groziem mūs noturēja spēlē, bet otrajā puslaikā mums ilgu laiku pietrūka līdera," par spēli teica Gailītis. "Priecājos, ka mums atradās spēlētājs, kurš pēdējās sekundēs var uzņemties un arī realizēt metienu."

Gailītis ar savu pēdējo teikumu uzteica Kristeru Zoriku, kurš sekundi pirms finālsvilpes bija precīzs no laukuma stūra, panākot 60:57.

"Spēli sākām labi un vienubrīd pat ieguvām 15 punktu pārsvaru, tomēr zinājām, ka šāds pārsvars nebūs visu spēli," pēc vēsturiskā panākuma teica uzvaras metiena autors Zoriks. "Otrajā puslaikā pretinieki atguvās, bet mēs netrāpījām brīvus metienus."

"Arī man paveicās, ka guvu pēdējo grozu. Izcīnījām uzvaru un dosimies tālāk," piebilda Zoriks, neslēpjot, ka uzvaras grozs viņam varētu būt nozīmīgākais metiens līdzšinējā karjerā.

Zoriks norādīja, ka vēl nezina, kas komandu sagaida izslēgšanas spēlēs, taču komanda ir apņēmības pilna tik pēc iespējas tālāk.

Vietu izslēgšanas spēlēs no E grupas jau nodrošinājusi SIG, sešās spēlēs piedzīvojot divas neveiksmes. Ar šādu pašu bilanci seko "VEF Rīga", bet pa divām uzvarām iekrājušas "Peristeri" un Viļņas "Rytas".

Iepriekšējā sezonā "VEF Rīga" debitēja FIBA Čempionu līgā, grupā ar vienu panākumu 14 spēlēs ierindojoties pēdējā vietā. Arī Strasbūras klubs FIBA Čempionu līgā netika ārā no grupas, A, ar bilanci 4-10 ierindojoties septītajā vietā astoņu komandu konkurencē.

Pirms tam "VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā.

Izslēgšanas turnīru sasniegs divas labākās komandas no katras apakšgrupas.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta piektā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies vēl tikai "Ventspils" vienība. Pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Arī šosezon tika plānotas sacensības četrās grupās pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūst nākamajā kārtā, taču Covid-19 pandēmija ir likusi organizatoriem pieņemt lēmumu par grupu samazināšanu uz pusi.

2019./2020.gada sezona Covid-19 dēļ tika pabeigta vien septembra beigās - oktobra sākumā, kad sacensību "burbulī" Atēnās par uzvarētāju kļuva Burgosas "San Pablo", kas finālā ar 85:74 apspēlēja mājinieku AEK.

"VEF Rīga" komandā startam FIBA Čempionu līgā pieteikti: Artis Ate, Arnolds Helmanis, Verners Kohs, Emīls Krūmiņš, Pēteris Salmiņš, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols un Kristers Zoriks, amerikāņu basketbolisti Kails Olmens, Maikls Kaizers un Aizeja Pinjeiro, kā arī soms Aleksanders Madsens.

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi