Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Galvenā trenera amatam izvirzītais Pātelainens: Latvijas izlases pārņemšana būs liels izaicinājums

Somu speciālists Miksu Pātelainens, kurš tiek virzīts Latvijas nacionālās futbola izlases galvenā trenera amatam, pēc saņemtā atbalsta izjūt īpašu atbildību un uzticību.

Jau ziņots, ka ceturtdien darba grupa nacionālās izlases galvenā trenera kandidātu atlasei izvēlējās Pātelainenu kā atbilstošāku valstsvienības stūrmaņa amatam. Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde apstiprināja darba grupas virzīto kandidatūru, deleģējot LFF vadību noslēgt ar viņu līgumu.

"Esmu priecīgs un saviļņots, ka LFF vadība, valde un darba grupa ir atzinuši mani par labāko kandidātu Latvijas izlases pārņemšanai. Turpmākajās dienās nokārtosim formalitātes, lai jau nākamās nedēļas beigās es varētu izvērstāk uzrunāt Latvijas futbola sabiedrību un medijus. Gaidu šo tikšanos ar lielu nepacietību," LFF citē 51 gadu vecā somu speciālista teikto.

Pēc visu juridisko nianšu saskaņošanas ar Pātelainenu LFF plāno organizēt preses konferenci, prezentējot jauno valstsvienības vadītāju.

"Latvijas izlases pārņemšana man, protams, būs liels izaicinājums. Šis darbs un man izrādītais atbalsts sev līdzi nes īpašu atbildību un uzticību," izceļ treneris. "Latvijas izlase man ir labi zināma, un jau vistuvākajā laikā iepazīšos ar to līdz pēdējam sīkumam. Kā treneris esmu spēlējis pret Latviju 2011.gadā, bet kopš tā laika, protams, daudz kas ir mainījies. Esmu iepazinies ar valstsvienības nesenākajām spēlēm un līdzšinējo kandidātu loku, man ir redzējums par komandas attīstību un izaugsmes ceļiem."

Panāktā mutiskā vienošanās ar Pātelainenu paredz noslēgt ar treneri līgumu līdz gaidāmā UEFA Nāciju līgas turnīra beigām. Ja Latvijas izlase savā apakšgrupā iegūs pirmo vietu, līgums tiks automātiski pagarināts līdz 2020.gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra beigām.

Stājoties amatā, Pātelainena pirmā spēle Latvijas nacionālās izlases galvenā trenera statusā būs 2.jūnijā atjaunotajā Daugavas stadionā Rīgā, kad Baltijas kausa izcīņas ietvaros Latvija uzņems Igauniju. Pēc tam 5.jūnijā Latvijas izlasei Viļņā paredzēts otrais Baltijas kausa izcīņas mačs pret Lietuvu, bet 9.jūnijā Daugavas stadionā Rīgā pārbaudes spēlē tiks samēroti spēki ar Azerbaidžānu.

"Darbs ar skatu uz Baltijas kausa izcīņu un UEFA Nāciju līgu jau ir sācies," uzsver Pātelainens.

Somu speciālists kā galvenais treneris strādājis ar Somijas nacionālo izlasi (2011.-2015.), bet klubu līmenī strādājis ar komandām Somijā, Skotijā un Taizemē. Spēlētāja karjeras laikā viņš pārstāvējis dažādus Somijas, Skotijas, Anglijas un Francijas klubus, bet savas valsts izlasē aizvadījis 70 spēles.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi