Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
"Šveice ir ļoti spēcīgs pretinieks. Plānojam tur spēlēt ar vienu uzbrucēju, tāpēc Ģirtu Karlsonu šoreiz neaicinājām. Uzskatu, ka arī ar trim uzbrucējiem uz vienu vietu ir pietiekami"

Gatavosies spēlei Šveicē

Zvejnieka dēls Oskars Kļava kā mājup pārnākušais pazudušais dēls. Pirmdien Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars nosauca spēlētāju kandidātu sarakstu valstsvienības spēlēm martā. Viens no negaidītākajiem jaunumiem ir FK Liepāja aizsarga Oskara Kļavas atgriešanās izlases kandidātu pulkā. Valstsvienības rindās 65 mačus aizvadījušais 33 gadus vecais aizsargs četru gadu laikā pirmoreiz izpelnījies Pahara uzaicinājumu uz izlases treniņiem.

"Kļavas izsaukšana ir daļēji saistīta ar Kaspara Dubras savainojumu. Viņam joprojām sāp ceļgals, un pavasara mačos viņš mums nevarēs palīdzēt. Mums vajag konkurenci, un Kļava ar Tamazu Pertiju, kas ir FK Liepāja galvenais treneris, labi izskatās. Viņa stils ir mainījies, viņš ir mazliet ātrāks par Denisu Ivanovu," Pahars skaidroja, kāpēc priekšroka dota Kļavam, nevis viņa komandas biedram. Vienīgais Latvijas futbolists Eiropas Top-5 līgās Artjomrs Rudņevs marta beigās gaida ģimenes pieaugumu. Tā kā uzbrucējs nevarēja trenerim garantēt, ka varēs palīdzēt šajos mačos, Pahars nolēma viņu neizsaukt uz šīm spēlēm.

"Šveice ir ļoti spēcīgs pretinieks. Plānojam tur spēlēt ar vienu uzbrucēju, tāpēc Ģirtu Karlsonu šoreiz neaicinājām. Uzskatu, ka arī ar trim uzbrucējiem uz vienu vietu ir pietiekami," futbolistu izvēli priekšējā līnijā skaidroja Pahars. Viņš gan norādīja, ka pat tad, ja Rudņevs varētu palīdzēt izlasei, viņa spēlēšana sākumsastāvā būtu zem jautājuma zīmes, jo pašlaik ļoti labā formā ir Valērijs Šabala, kurš izlasē ir stabilāka vērtība. 

"Gatavojamies divām svarīgām spēlēm. Pašlaik koncentrējamies pirmajam mačam, jo tas ir stiprs pretinieks, grupas līderis. Gribam saglabāt cerības. Lai to paveiktu, mums pret Šveici jāņem punkti. Ilgu laiku neesmu redzējis spēlētājus, pa šo laiku bijušas lielas izmaiņas. Arī izlases sastāvā mainītas nianses," sacīja Pahars, pieminot pussarga Igora Kozlova izsaukšanu. RFS balsta pussargs savā 29 gadu vecumā valstsvienībā vēl nav spēlējis, lai gan pirms pusotra gada Pahars viņu vienreiz jau aicināja uz treniņnometni. Toreiz gan Kozlovs treniņos ievērojami atpalika no pārējiem konkurentiem laukumā paveiktā darba apjoma ziņā. Pahars uzskata, ka tagad Kozlovs laukuma vidusdaļā veic lielāku darba apjomu RFS komandā. "Kozlovs ir labs saspēles veidotājs. Atceramies laiku, kad izlasē bija futbolists Juris Laizāns. Ar viņu spēlējām pavisam citu futbolu, viņš varēja pieturēt bumbu un atdot piespēli. Gribam atkal kontrolēt bumbu vairāk, tāpēc nolēmām pamēģināt vēlreiz šādu variantu," Latvijas izlases treneris norādīja uz apsvērumiem, kas lika komandai piesaistīt Jura Laizāna spēles stila ziņā līdzīgo Kozlovu. "Viņš var pieturēt bumbu, atdot labu piespēli, kas mums ir svarīgi."

Visu rakstu par Latvijas futbolistu gatavošanos lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Regbija klubs Livonia apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba Livonia visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latv...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi