Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Gorkšs: Demisijas pieprasījums ir atbilde uz manu vēlmi attīrīt futbolu

Vairāku Latvijas Futbola federācijas (LFF) biedru iesniegtā prasība par ārkārtas kongresa sasaukšanu, kurā viens no jautājumiem būtu prasība par Kaspara Gorkša atstādināšanu no organizācijas prezidenta amata, ir atbilde uz viņa vēlmi attīrīt futbolu, paziņojumā pauda Gorkšs.

Portāls Delfi piektdien ziņoja, ka vairāki LFF biedri iesnieguši prasību par ārkārtas kongresa sasaukšanu, kurā mēģinātu gāzt Gorkšu no organizācijas vadītāja amata. Kā galvenais iemesls ārkārtas kongresa sasaukšanai tiek minēts tas, ka Latvijas izlasei vairāk nekā mēnesi nav galvenā trenera, nav apstiprināts 2019.gada budžets, taču tas jau tiek tērēts. Tāpat LFF joprojām esot slēgta, nevis caurskatāma organizācija, kā arī nav piesaistīts neviens ievērojams sponsors.

LFF apstiprinājusi, ka saņēmusi šādu vēstuli par kongresa sasaukšanu.

"Demisijas pieprasījums ir manu pretinieku atbilde uz manu vēlmi attīrīt futbolu no koruptīvām shēmām un netīriem darījumiem," situāciju skaidro Gorkšs. "Šogad esam pieņēmuši daudz kvalitatīvāk izstrādātu federācijas budžetu, skrupulozi izvērtējot katra projekta lietderību un pievienoto ilgtermiņa vērtību Latvijas futbolam. Attiecībā pret mūsu biedriem un sabiedrību esam atvērta un caurskatāma organizācija, kas skaidro savus lēmumus un to kontekstu. Tas attiecas gan uz finansiāliem jautājumiem, gan nacionālās izlases trenera atlasi, gan sacensību sistēmas reorganizāciju un attiecībām ar mūsu sadarbības partneriem."

"Man ir liela motivācija celt Latvijas futbolu jaunā līmenī un pārliecība, ka varu mainīt iepriekš ierasto darba kārtību. Padošanās provokācijām nav manā dienas kārtībā. Tajā ir tikai soļi un darbi Latvijas futbola kopējai ilgtermiņa izaugsmei," akcentē LFF prezidents.

Par tālāko saistībā ar saņemto iesniegumu LFF informēs pēc tā izskatīšanas.

Gorkšs par LFF prezidentu tika ievēlēts pagājušā gada aprīlī, kad viņš ārkārtas kongresā vēlēšanās pārspēja Vadimu Ļašenko un Krišjāni Kļaviņu. Viņš amatā tika ievēlēts uz diviem gadiem, nomainot iepriekšējo prezidentu Gunti Indriksonu. Pēc statūtiem nākamās vēlēšanas paredzēts aizvadīt nākamā gada kongresā, tajā prezidentam iegūstot pilnvaras uz četriem gadiem.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Neslāvs
N
Būsim godīgi, Latvijas futbols smok krievu okupācijā !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi