Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Gorkšs gūst pirmos vārtus premjerlīgā

Savus pirmos vārtus karjerā Anglijas premjerlīgas čempionātā svētdien guva Latvijas aizsargs Kaspars Gorkšs.

Aizvadītajā mačā starp premjerlīgas pastarītēm Gorkša pārstāvētā Reading komanda izbraukumā nospēlēja 1:1 (1:0) ar latvieša bijušo komandu Londonas Queens Park Rangers (QPR).

Gorkšs rezultātu atklāja 17.minūtē, kad pēc stūra sitiena izspēles bumba nokļuva pie viņa un latvietis bija precīzs kritienā. Savukārt izlīdzinājumu 66.minūtē panāca francūzis Džibrils Sisē.

Premjerlīgas kopvērtējumā Reading komanda ar pieciem punktiem deviņās spēlēs saglabāja 18.vietu. Savukārt tai ar četriem punktiem seko QPR un Southampton vienības. Tikai QPR un Reading komandas šosezon nav spējušas izcīnīt nevienu uzvaru.

Atpalicēju trio atpalicis no pārējām komandām, jo 17.vietā esošā Birmingemas Aston Villa jau tikusi pie deviņiem punktiem.

Zīmīgi, ka Gorkšs šosezon guvis divus vārtus un abi bijuši pret savu bijušo komandu - septembra beigās Līgas kausa trešās kārtas mačā Gorkšs ar vārtu guvumu palīdzēja Reading ar 3:2 pārspēt QPR futbolistus. Izrādot cieņu pret savu bijušo klubu, toreiz Gorkšs atteicās svinēt vārtu guvumu, par ko izpelnījās aplausus no QPR līdzjutējiem.

Kā ziņots, Gorkšs ir pirmais Latvijas spēlētājs nepilnu astoņu gadu laikā, kurš devies laukumā premjerlīgas spēlēs. Neviens Latvijas futbolists premjerlīgas mačā nebija piedalījies kopš 2004./2005.gada sezonas, kad Southampton komandu pārstāvēja Marians Pahars, tomēr viņš cīnījās ar daudzām traumām.

Gorkša pārstāvētā Reading komanda pagājušajā sezonā triumfēja Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - Championship - turnīrā, tādējādi nodrošinot vietu šīs sezonas premjerlīgas čempionātā. Reading komanda premjerlīgā atgriezusies pēc četru sezonu pārtraukuma.

Gorkšs Reading komandai pievienojās neilgi pēc pagājušās sezonas sākuma, kad viņu pārdeva premjerlīgas vienība QPR. Zīmīgi, ka pirms tam Gorkšs palīdzēja arī QPR komandai sasniegt premjerlīgu, tomēr nākamās sezonas sākumā viņš vienībai izrādījās lieks. Aizvadītajā sezonā Gorkšs Reading sastāvā piedalījās 42 spēlēs, gūstot trīs vārtus.

Pievienojoties Reading, ar 31 gadus veco Gorkšu tika noslēgts līgums uz trijiem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi