Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Holannam pieci gūti vārti Mančestras City uzvarā pār Leipzig Čempionu līgas spēlē; tālāk soļo arī Inter

Ērlings Holanns otrdien UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes mačā guva piecus vārtus 37 minūšu laikā, nodrošinot Mančestras City uzvaru savā laukumā pār Leipzig un iekļūšanu ceturtdaļfinālā, kuru sasniedza arī Milānas Inter.

"City" mājās ar 7:0 (3:0) sagrāva "Leipzig", divu maču summā svinot panākumu ar 8:1.

Holanns 22.minūtē atklāja rezultātu ar 11 metru soda sitienu, bumbai lidojot vārtu labajā apakšējā stūrī.

Norvēģu uzbrucējs 24.minūtē bija pirmais pie atlēkušās bumbas un ar galvu to raidīja vārtos.

Tieši pirms svilpes par puslaika beigām Holanns puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē tika atalgots par mērķtiecību, gūstot savus trešos vārtus. Vārtsarga Janisa Blāzviha atsistā bumba ripoja pa vārtu līniju, un pēc aizsarga mēģinājuma izsist to tālāk no vārtiem bumba trāpīja Holannam, ielidojot tīklā, - 3:0.

49.minūtē vārtus guva Ilkajs Gindogans, kurš uz soda laukuma robežas apspēlēja Amadū Haidaru un raidīja bumbu vārtu labējā apakšējā stūrī, - 4:0.

Pēc tam triju minūšu laikā divus vārtus guva Holanns. 54.minūtē viņš vārtu kreisajā stūrī iesita vārtsarga divreiz atsisto bumbu, bet trīs minūtes vēlāk vēlreiz bija pirmais pie vārtsarga atsistās bumbas, raidot to kreisajā stūrī.

Varbūt Holanns vakara gaitā būtu kļuvis par Čempionu līgas rekordistu, taču 63.minūtē 22 gadus vecais norvēģis tika nomainīts. Tādējādi viņš kļuva par pirmo eiropieti, kam Čempionu līgā izdevies vienā mačā iesist piecus vārtus.

Piecus vārtus kopš 1992.gada Čempionu līgas spēlē vēl ir iesitis vien argentīnietis Lionels Mesi, kurš 2012.gada 7.marta astotdaļfināla atbildes spēlē Barselonā palīdzēja "Barcelona" ar 7:1 sagraut Leverkūzenes "Bayer", un brazīlietis Luiss Adrianu, kurš 2014.gadā 21.oktobrī grupu turnīra spēlē izbraukumā palīdzēja Doneckas "Šahtar" ar 7:0 pieveikt Borisovas BATE.

Arī otrā puslaika kompensācijas laika otrā minūte kļuva liktenīga "Leipzig" futbolistiem, 7:0 ar sitienu ārpus soda laukuma panākot Kevinam de Brujnem.

Tikmēr Milānas "Inter" futbolisti otrdien Portu UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla otrajā mačā spēja nosargāt neizšķirtu un iekļuva ceturtdaļfinālā.

"Inter" izbraukumā nosargāja bezvārtu neizšķirtu cīņā ar "Porto" un divu spēļu summā uzvarēja ar 1:0.

Vārtu gūšanas momentiem nabadzīgā spēlē, mājiniekiem uzbrūkot, taču nespējot gūt vārtus, "Porto" mača kompensācijas laika septītajā minūtē palika mazākumā, otro dzelteno kartīti spēlē nopelnot brazīliešu uzbrucējam Pepē.

Ceturtdaļfinālā jau iekļuvusi Lisabonas "Benfica", kas divu maču summā ar 7:1 pieveica "Club Brugge", "AC Milan", kas bija pārāka par Totenhemas "Hotspur" ar 1:0, Londonas "Chelsea", kura ar 2:1 uzvarēja Dortmundes "Borussia", un Minhenes "Bayern", kas ar 3-0 pārspēja Parīzes "Saint-Germain".

UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā spēlēja 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļuva astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

2021./2022.gada sezonas sacensību finālā Parīzē Madrides "Real" ar 1:0 pārspēja "Liverpool".

Šosezon fināls plānots 10.jūnijā Stambulā, Turcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi