Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Holanns pārcelsies uz City; Dortmunde norvēģa vietā iegādājas Adejemi

Norvēģu uzbrucējs Ērlings Holanns panācis vienošanos ar Anglijas premjerlīgas čempioni Mančestras City, otrdien paziņoja klubs.

Jau iepriekš mediji ziņoja, ka daudzu grandu iekārotais Holanns pametīs Vācijas futbola bundeslīgas klubu Dortmundes "Borussia" un pārcelsies uz "City". Mančestras klubs un 21 gadu vecais futbolists panākuši vienošanos par līgumu, Holannam uz "City" pārceļoties 1.jūlijā. 

Holanns Dortmundes klubā ieradās no Zalcburgas "Red Bull" vienības, par 20 miljoniem eiro pievienojoties "Borussia" 2020.gada sākumā. Dortmundes kluba sastāvā viņš pēdējos trīs gados laukumā devies 88 mačos, kuros guvis 85 vārtus, bundeslīgā 66 spēlēs izceļoties 61 reizi.

Profesionāļa karjeras sākumā Holanns pārstāvēja "Bryne" un "Molde" klubus. Norvēģu futbolists ir dzimis Līdsā, kur savulaik spēlēja viņa tēvs Alfijs Holanns, kurš karjeras laikā pārstāvējis arī Mančestras klubu. 

Norvēģijas izlases sastāvā uzbrucējs 17 mačos guvis 15 vārtus, vienus no tiem pret Latvijas izlasi 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā. 

Tikmēr "Borussia" no Austrijas komandas "Salzburg" iegādājies uzbrucēju Karimu Adejemi.

Līgums ar 20 gadus veco Vācijas futbolistu noslēgts uz pieciem gadiem un viņam paredzēta nozīmīga loma pēc tam, kad dortmundiešu uzbrukuma līderis Holanns pēc sezonas pārcelsies uz Mančestru.

Adejemi transfēra maksa tiek lēsta 30 līdz 40 miljonu eiro apmērā, kas ir apmēram uz pusi mazāk nekā "Borussia" saņems no "City" par Holanna līguma izpirkumu - 75 miljonus eiro.

Tāpat kā Holanns, arī Adejemi iepriekš pārstāvēja Zalcburgas klubu, kurā viņš pavadīja iepriekšējos trīs gadus, uzvarot vietējā čempionātā un kausa izcīņā. Šosezon visos turnīros Adejemi guvis 22 vārtus.

Pērn Adejemi debitēja Vācijas izlasē, kuras rindās trīs mačos guvis vienus vārtus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi