Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Iepriekšējo divu gadu Latvijas čempionu duelī Spartaks viesos uzvar Liepāja/Mogo futbolistus

Iepriekšējo divu gadu SynotTip Latvijas futbola virslīgas čempionu duelī sestdien pašreizējā čempione Jūrmalas Spartaks viesos ar 3:1 (1:1) uzvarēja Liepāja/Mogo komandu, kura par valsts čempioni kļuva 2015.gadā.

Jūrmalnieki izcīnīja ceturto uzvaru šosezon sešos virslīgā aizvadītos mačos, nostiprinoties turnīra tabulas līderpozīcijā.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Vladislavs Kozlovs, bet reizi precīzs bija Jevgēņijs Kozlovs, kamēr mājiniekiem precīzs bija Kristaps Grebis.

Rezultātu 25.minūtē atklāja V.Kozlovs, kurš precīzi sita ar galvu, bet drīz vien pa mājinieku vārtu stabu trāpīja Edgars Gauračs. Arī liepājnieki spēja atbildēt ar asiem uzbrukumiem un 33.minūtē Grebis, pēc centrējuma sitot ar galvu, panāca neizšķirtu.

Savukārt izšķirošie notikumi risinājās otrā puslaika otrajā pusē. Vispirms Artūrs Karašausks varēja izvirzīt vadībā mājiniekus, taču trāpīja pa stabu, savukārt 69.minūtē Spartaka un savus otros vārtus šajā cīņā guva V.Kozlovs, kurš šoreiz izcēlās ar tālu sitienu.

Liepāja/Mogo centās izraut neizšķirtu, tomēr pie īsteni labām izdevībām netika, savukārt jau kompensācijas laika trešajā minūtē vienatnē uz mājinieku vārtiem izskrēja J.Kozlovs, pārspējot Pāvelu Doroševu un no drošinot uzvaru ar 3:1.

Spartaks revašējās par iepriekšējā kārtā nospēlēto neizšķirtu 2:2 ar pastarīti Babīte/Dinamo, kā arī šonedēļ piedzīvoto neveiksmi Latvijas kausa pusfināla spēlē pret Riga ar 0:2.

Savukārt Liepāja/Mogo virslīgā cieta otro zaudējumu pēdējās trīs spēlēs, vēl vienu maču noslēdzot neizšķirti, bet ņemot vērā arī Latvijas kausa izcīņu, Tamaza Pertijas trenētā komanda pie panākuma nav tikusi jau četrās cīņās pēc kārtas.

Starpsezonā abām vienībām nomainījušies galvenie treneri, jo Liepājā Viktoru Dobrecovu aizstājis gruzīnu speciālists Pertija, kamēr Spartakā polis Mareks Zubs stājies Oļega Kurbareva vietā, lai gan tieši viņš jūrmalniekus pērn aizveda līdz pirmajam Latvijas čempionu titulam.

LETA jau ziņoja, ka citā sestdien aizvadītā cīņā Metta/Latvijas Universitāte (LU) komanda pasatrīšu duelī ar 2:1 (1:1) uzvarēja Babīte/Dinamo, tiekot pie otrā panākuma sezonā.

Cīņas rezultāts tika atklāts 23.minūtē, kad precīzs bija Babīte/Dinamo spēlētājs Pāvels Močaļins, taču pēc tam iniciatīva pārgāja Metta/LU vienībai.

Izlīdzinājumu viesi panāca 31.minūtē, kad skaistus vārtus ar ļoti tālu sitienu guva Eduards Emsis, trāpot vārtu augšējā stūrī.

Spēles otrajā daļā laukumā atkal risinājās līdzvērtīga spēkošanās, bet 75.minūtē Babīte/Dinamo ieguva lielisku izdevību otro reizi izvirzīties vadībā. Metta/LU soda laukumā tika nogāzts Vlads Rimkuss, kurš arī devās izpildīt 11 metru soda sitienu, taču aizsita garām vārtiem.

Izglābjoties no vārtu zaudējuma, Metta/LU devās uz priekšu, savu panākot 80.minūtē, kad pēc Gata Kalniņa ar galvu izdarītas teicamas piespēles no soda laukuma precīzs bija laukumā uz maiņu nākušais Ņikita Ivanovs, kurš guva karjerā pirmos vārtus virslīgā.

Atlikušajā laikā Metta/LU minimālo pārsvaru nosargāja, kamēr virslīgas debitante Babīte/Dinamo joprojām ir vienīgā komanda, kura šosezon nav uzvarējusi.

Oficiālās spēlēs abas komandas tikās tikai otro reizi. Pērn vasarā Latvijas kausa astotdaļfināla spēlē Metta/LU bija pārāki ar rezultātu 2:0. Savstarpējo spēli komandas aizvadīja arī šī gada Ziemas kausā, minimālu uzvaru ar 1:0 vēlreiz izcīnot rīdziniekiem.

Sestās kārtas izspēle ar diviem intriģējošiem dueļiem noslēgsies svētdien, kad Jelgava uzņems Riga futbolistus, bet Ventspils savu skatītāju priekšā spēkosies ar RFS.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šonedēļ notika arī Latvijas kausa pusfināla pirmās spēles, kur Riga ar 2:0 pieveica Spartaku, bet RFS nospēlēja 1:1 ar Ventspili.

Ar 13 punktiem sešās spēlēs virslīgas kopvērtējuma līdere ir Spartaks, kam ar deviņiem punktiem seko Jelgava, kam ir spēle rezervē. Pa astoņiem punktiem iekrājušas Ventspils un Riga komandas, kamēr septiņi punkti ir RFS, Liepāja/Mogo un Metta/LU vienībām, taču RFS ir spēle mazāk. Tikmēr turnīra tabulu ar diviem punktiem noslēdz Babīte/Dinamo.

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja Spartaks, kam sekoja Jelgava un Ventspils.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi