Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Igaunijas futbolisti smagi kapitulē Vācijai

Smagu zaudējumu 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā otrdien piedzīvoja Igaunijas futbola izlase, kas viesos ar 0:8 (0:5) kapitulēja spēcīgajai Vācijai.

Jau pirmajā puslaikā igauņi kapitulēja piecas reizes, bet Vācijas izlases labā pa diviem vārtiem otrdien guva Marko Roiss un Seržs Gnabrī.

Līdz ar to Igaunija šajā kvalifikācijas turnīrā zaudējusi visās trijās spēlēs un šobrīd ielaidusi jau 12 vārtus.

Citā C grupas mačā vēl vienu uzvaru guva Ziemeļīrija, kas izbraukumā ar 1:0 (0:0) pieveica Baltkrieviju. Vienīgos vārtus viesi gan guva vien 86.minūtē, kad precīzs bija Pedijs Makneirs.

Apakšgrupas kopvērtējumā vadībā ar maksimāli iespējamiem 12 punktiem četros mačos ir Ziemeļīrija, kamēr deviņus punktus trīs mačos guvusi Vācija. Trīs punkti divās cīņās ir Nīderlandei, bet bez punktiem spēlē Baltkrievija un Igaunija.

Tikmēr grūtu uzvaru otrdien guva pagājušā gada Pasaules kausa saimniece Krievija, kas savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) pieveica Kipru.

Vienīgos vārtus šajā mačā 38.minūtē guva Aleksejs Jonovs. Spēles gaitā krievi neizmantoja vairākas teicamas vārtu gūšanas iespējas, bet beigās pārsvars jau piederēja Kiprai, taču tā izglābties no zaudējuma nespēja.

Tikmēr pie ceturtās uzvaras tikpat spēlēs otrdien tika Beļģija, kas savā laukumā ar 3:0 (1:0) pārspēja Skotiju. Uzvarētajiem divus vārtus iesita Romelu Lukaku.

Vēl I grupas ietvaros Kazahstāna savu skatītāju priekšā ar 4:0 (1:0) apspēlēja Sanmarīno.

Šīs apakšgrupas kopvērtējumā pēc četrām kārtām Beļģijai ir 12 punkti, ar deviņiem punktiem seko Krievija, bet tālāk ar sešiem punktiem ir Kazahstāna un Skotija. Kiprai ir trīs punkti, kamēr Sanmarīno - neviens.

Pie grūtas uzvaras otrdien tika arī Itālija, kas savā laukumā ar 2:1 (0:1) pieveica Bosniju un Hercegovinu.

Šīs spēles rezultātu 32.minūtē atklāja bosnietis Edins Džeko, tomēr otrajā puslaikā Itālijas valstsvienība mainīja cīņas ritējumu. Vispirms 49.minūtē Lorenso Insinje panāca neizšķirtu, bet uzvaru mājiniekiem nodrošināja Marko Verati, kurš 86.minūtē veica precīzu sitienu no soda laukuma vidus.

Citos J grupas mačos otrdien Somija izbraukumā ar 2:0 (1:0) apspēlēja Lihtenšteinu, bet Armēnija izbraukumā ar 3:2 (2:0) negaidīti uzvarēja Grieķiju.

Apakšgrupas vadībā ar 12 punktiem četrās spēlēs atrodas Itālija, kamēr deviņi punkti ir Somijai. Trešā ar sešiem punktiem ir Armēnija, kas par divu punktu tiesu apsteidz Grieķiju, kā arī Bosniju un Hercegovinu. Savukārt Lihtenšteina punktus nav guvusi.

H grupā pārliecinošu uzvaru otrdien izcīnīja pasaules čempione Francija, kas izbraukumā ar 4:0 (3:0) apspēlēja Andoru.

Šī mača rezultātu jau 11.minūtē atklāja talantīgais Kiljans Mbapē, kurš tādējādi vien 20 gadu vecumā profesionālā futbolā guvis jau 100 vārtu.

Citā šīs grupas spēlē Islande savā laukumā ar 2:1 (2:1) pārspēja Turciju. Mājiniekiem abus vārtus iesita Ragnars Sigurdsons.

Vēl vienā šīs grupas cīņā Albānija mājās ar 2:0 (0:0) uzvarēja Moldovu.

H grupas kopvērtējumā pa deviņiem punktiem četrās spēlēs iekrājušas uzreiz trīs komandas - Francija, Turcija un Islande, bet pirmajam trijniekam ar sešiem punktiem seko Albānija. Trīs punkti ir Moldovas kontā, kamēr Andora pašlaik ir bez punktiem.

Pārliecinošu uzvaru otrdien guva arī Slovākija, kas izbraukumā ar 5:1 (3:1) apspēlēja Azerbaidžānu. Viesiem divus vārtus iesita Mareks Hamšīks.

Tikmēr trešo uzvaru guva Ungārija, kas savā laukumā ar 1:0 (0:0) pieveica neveiksmīgi spēlējošo Velsu, vienību no neveiksmes neglābjot arī Geretam Beilam.

E grupas kopvērtējumā līderei Ungārijai ir deviņi punkti četros mačos, kamēr sešiem punktiem trīs spēlēs seko Slovākija un Horvātija, bet trīs punkti ir Velsai. Savukārt bez punktiem cīnās Azerbaidžāna.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies divas labākās izlases.

Top komentāri

MM
M
Mums ar igauņiem ir šis tas kopīgs. ;)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi