Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Īrijas futbolisti vien trešo reizi vēsturē kvalificējas EČ finālturnīram

 Īrijas futbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtas atbildes spēlē pirmdien ar 2:0 (1:0) savā laukumā pārspēja Bosnijas un Hercegovinas komandu, trešo reizi vēsturē kvalificējoties finālturnīram.

Pirmajā spēlē Bosnijā un Hercegovinā komandas nospēlēja neizšķirti 1:1, mājiniekiem neizšķirtu izraujot vien piecas minūtes līdz pamatlaika beigām. Taču divu spēļu summā pārāki bija Īrijas futbolisti, kuri uzvarēja ar 3:1.

Abus vārtus atbildes spēlē guva Džonatans Volters. Vispirms futbolists izcēlās 24.minūtē, kad realizēja 11 metru soda sitienu. Savukārt rezultāta pārsvars tika dubultots 70.minūtē.

Volters jau atlases cikla grupu turnīrā desmit spēlēs izcēlās ar trim vārtiem. Līdz ar to šajā kvalifikācijas turnīrā futbolists 11 mačos izcēlās ar pieciem vārtiem.

Īrija jau otro reizi pēc kārtas kvalificējusies Eiropas čempionāta finālturnīram. Pirmo reizi tas izdevās 1988.gadā, bet nākamā reize bija vien 2012.gadā, kad turnīrs norisinājās Ukrainā. Tiesa, nevienu reizi Īrijai neizdevās pārvarēt apakšgrupu turnīru.

Jau vēstīts, kā pirmā izlase no "play-off" kārtas pāriem finālturnīram kvalificējās Ungārija, kas divu spēļu summā ar 3:1 pieveica Norvēģiju. Iepriekšējo reizi Ungārija spēlēja finālturnīrā pirms 33 gadiem, kad izcīnīja ceturto vietu.

Tikmēr sestdien Ukraina savā laukumā ar 2:0 pieveica Slovēniju, bet zviedri savu skatītāju priekšā ar 2:1 pārspēja Dāniju. Otrdien Slovēnija savā laukumā uzņems Ukrainu, kamēr dāņi viesos lūkos atspēlēties pret Zviedriju.

Tāpat nākamā gada finālturnīrā sev vietu nodrošinājušas Anglija, Čehija, Austrija, Spānija, Šveice, Itālija, Beļģija, Vācija, Polija, Krievija, Portugāle, Rumānija, Horvātija, Turcija, Ungārija, mājiniece Francija, kā arī finālsacensību debitantes - Islande, Ziemeļīrija, Velsa, Slovākija un Albānija.

Potenciālo apakšgrupu grozu izloze notiks 12.decembrī Parīzē. Komandas noteiktas pēc to rezultātiem 2012.gada Eiropas čempionāta un 2014.gada Pasaules kausa atlases ciklos, kā arī šajā kvalifikācijas turnīrā. Pirmajā grozā bez mājinieces Francijas un pašreizējās čempiones Spānijas iekļuvušas arī Pasaules kausa īpašniece Vācija, Latvijas pretiniece 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijā Portugāle un Beļģija.

Kā zināms, arī Ungārija ir Latvijas izlases pretiniece 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā.

Otrajā grozā būs Itālija, Krievija, Šveice, Austrija un Horvātija, kā arī, visticamāk, Čehija, bet tas oficiāli noskaidrosies pēc "play-off" kārtas.

Pilnīgi oficiāli zināms, ka ceturtajā grozā izlozē nokļūs četras finālturnīra debitantes Islande, Velsa, Albānija un Ziemeļīrija, kā arī divas no komandām, kas piedalīsies pārspēlēs. Savukārt trešajā grozā pēc pašreizējā sadalījuma būs Polija, Rumānija, Slovākija un Turcija, kā arī divas "play-off" dalībnieces, tomēr pozīcijas tajā vēl var mainīties.

Kā zināms, Latvija palika A apakšgrupas pēdējā, sestajā, vietā, desmit mačos piecreiz cīnoties neizšķirti un piecas reizes piedzīvojot neveiksmi.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi