Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Islandes futbolistus pēc EČ sagādātās sensācijas mājās sagaida kā varoņus

Islandes futbolisti, kuriem Eiropas čempionātā pārsteidzoši izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu, pirmdien mājās tika sagaidīti kā varoņi.

Eiropas čempionāta debitante Islande negaidīti sasniedza ceturtdaļfinālu, kur svētdien ar rezultātu 2:5 nācās atzīt mājinieku Francijas futbolistu pārākumu.

Pirmdien futbolistus lidostā sagaidīja ugunsdzēsēji, kas veidoja godasardzi un ar ūdens šļūtenēm radīja varavīksni. Vēlāk komanda piedalījās parādē Reikjavīkas ielās, braucot divstāvīgā autobusā. Futbolisti kopā ar desmitiem tūkstošu fanu dziedāja vikingu kara dziesmu Huh, kas izpaužas kā plaukstu sišana.

Islandei līdzi uz čempionātu bija devušies aptuveni 30 000 līdzjutēju, kas ir desmita daļa no visas nācijas iedzīvotājiem. "Šāds līdzjutēju atbalsts ir sapņa piepildīšanās," sacīja Islandes izlases uzbrucējs Kolbeins Sigtorsons, kurš guva vārtus mačā pret Franciju.

Sajūsmu par futbolistu paveikto pauda arī Islandes premjerministrs Sigurdurs Ingi Johannsons. "Pasakas tomēr eksistē. Islande kļuva vienota kā jūs futbola laukumā. Jūs esat nacionālais dārgums."

Islande apakšgrupu turnīrā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Portugāli, ar tādu pašu rezultātu nospēlēja pret Ungāriju, kā arī ar 2:1 uzveica Austriju. Ar pieciem punktiem islandieši bija otrie savā apakšgrupā, bet astotdaļfinālā viņi ar 2:1 sensacionāli uzveica futbola dzimtenes Anglijas izlasi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi