Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Itālijas futbola izlase dramatiskā cīņā nopelna pēdējo ceļazīmi uz Eiropas čempionāta pusfinālu

Eiropas čempionātā futbolā, kas risinās Polijā un Ukrainā, pēdējo ceļazīmi uz pusfinālu svētdien izcīnīja Itālijas izlase, kas ceturtdaļfināla cīņā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvarēja Angliju.

Mača pamatlaiks un papildlaiks noslēdzās bezvārtu neizšķirti 0:0, bet 11 metru sitienu sērijā Itālija bija pārāka ar 4:2.

Mačs iesākās ar tūlītējām iespējām abām komandām gūt vārtus - ja pēc Daniēle de Rosi spēcīga tālšāviena bumba atsitās pret Anglijas izlases vārtu stabu, tad pēc Glena Džonsona raidījuma no ļoti tuvas distances teicamu reakciju nodemonstrēja Itālijas izlases vārtsargs Džanluidži Bufons. Pēc notikumiem bagātā spēles sākuma iniciatīva bija nonākusi Anglijas izlases pusē, kuras rindās bīstamus sitienus veica Skots Pārkers un Veins Rūnijs.

Puslaika vidusdaļā Itālijas izlase izlīdzināja cīņas gaitu un aizvien biežām pietuvojās pretinieku soda laukumam, tomēr Anglijas vienības aizsargi darbojās pārliecinoši un visas briesmas likvidēja. Labākā iespēja pavērās Mario Balotelli, kuram bija izdevība teju netraucētam apdraudēt Džo Hārta sargātos vārtus, taču neliela uzbrucēja nominstināšanās ļāva Džonam Terijam sitienu bloķēt.

Puslaika beigu daļā Itālijas izlasei piederēja ievērojams teritoriālais pārsvars, kas gādāja par vairākām vārtu gūšanas iespējām. Ja ar Balotelli un Antonio Kasāno raidījumiem galā tika Hārts, tad pēc Balotelli sitiena no ļoti tuvas distances Angliju no vārtu zaudējuma glāba veiksme, kad aizsargiem izdevās raidījumu bloķēt. Anglijas izlase atbildēja ar spēcīgu Denija Velbeka sitienu, bumbai lidojot mazliet virs Bufano sargātajiem vārtiem.

Otrais puslaiks sākās ar apjomīgiem Itālijas izlases uzbrukumiem, vienā no kuriem pa Anglijas vārtiem tika veikti trīs sitieni pēc kārtas, tomēr ar veiksmes palīdzību Hārts savus vārtus nosargāja neskartus. Tiesa, pateicoties bīstamajiem pretuzbrukumiem, Anglijas izlase prata nepazaudēt spēles pavedienu un drīz vien Itālijas uzbrukumus atvirzīja.

Aktīvi Itālijas valstsvienības rindās turpināja darboties Balotelli, bet otrā laukuma pusē rezultātu varēja atklāt Ešlijs Jangs. Tomēr drīz vien abu komandu darbībās aizvien labāk bija jaušama pamatlaika beigu tuvošanās, līdz ar to abu vienību spēlētāji centās darboties piesardzīgi.

Pamatlaika beigās bumbu joprojām vairāk kontrolēja itāļi, kamēr angļi savus uzbrukumus veidoja ar tālo piespēļu palīdzību, cerot uz Endija Kerola veiksmi cīņā ar galvu. Tomēr visās situācijās pārāki izrādījās abu vienību aizsargi, pamatlaikam noslēdzoties neizšķirti 0:0.

Papildlaika pirmajā pusē bumbu teju visu laiku kontrolēja Itālijas izlase, bet labāko iespēju neizmantoja Alesandro Diamanti, pēc kura sitiena bumba otro reizi spēlē atsitās pret Hārta sargāto vārtu stabu. Anglijas izlasei tikmēr padevās viens bīstams uzbrukums, kurš gan nenoslēdzās ar raidījumu pa vārtiem.

Otrajā papildlaika pusē Itālijas izlases pārsvars bija vēl nospiedošāks, bumbai reizi nonākot Anglijas izlases vārtu tīklā, tomēr sitiena brīdī Diamanti atradās aizmugurē, tāpēc vārtu guvums netika ieskaitīts.

Tādējādi uzvarētāja noteikšana tika atlikta uz 11 metru sitienu sēriju, kurā pirmo kļūdu pieļāva Rikardo Montolīvo no Itālijas izlases, bet vēlāk neprecīzs bija arī Jangs. Ceturtajā sitienu kārtā Bufons atvairīja Ešlija Koula sitienu, bet uzreiz pec tam uzvaru itāļiem nodrošināja Diamanti.

Čempionāta apakšgrupu turnīra pirmajā kārtā Anglijas izlase cīnījās neizšķirti 1:1 ar Franciju, nākamajā spēlē ar rezultātu 3:2 pārspēja Zviedriju, bet pēdējā, trešajā, cīņā ar 1:0 uzvarēja vienu no turnīra saimniecēm Ukrainu.

Zīmīgi, ka Anglijas izlasei pirmajās divās grupu turnīra spēlēs diskvalifikācijas dēļ nepalīdzēja Rūnijs, kurš laukumā atgriezās mačā pret Ukrainu un guva vienīgos vārtus.

Anglijas izlase ar septiņiem punktiem trijās spēlēs izcīnīja pirmo vietu D apakšgrupā.

Savukārt Itālijas futbolisti apakšgrupu sacensību pirmajās divās kārtās cīnījās neizšķirti 1:1 attiecīgi ar Spāniju un Horvātiju, bet trešajā spēlē ar 2:0 pieveica Īrijas valstsvienību.

Ar pieciem punktiem Itālijas izlase ierindojās C grupas otrajā pozīcijā.

Kā ziņots, pārējās ceturtdaļfināla spēlēs ceturtdien Portugāle ar 1:0 pārspēja Čehiju, piektdien Vācijas izlase ar 4:2 pieveica Grieķiju, bet sestdien pašreizējā Eiropas un pasaules čempionvienība Spānija ar 2:0 apspēlēja Franciju.
Līdz ar to Eiropas čempionāta pusfinālā Portugāles izlase tiksies ar Spāniju, bet Vācija samēros spēkus ar Itāliju.

Pusfināla spēles notiks 27. un 28.jūnijā, bet finālspēle paredzēta 1.jūlijā.

Anglijas izlases sastāvs: Džo Hārts, Glens Džonsons, Džons Terijs, Ešlijs Kouls, Džoleons Leskots, Džeimss Milners (Teo Valkots, 60.min.), Stīvens Džerārds, Ešlijs Jangs, Skots Pārkers (Džordans Hendersons, 94.min.), Veins Rūnijs, Denijs Velbeks (Endijs Kerols, 60.min.).

Itālijas izlases sastāvs: Džanluidži Bufons, Ignacio Abate (Kristiāns Madžjo, 90.min.), Andrea Barzagli, Leonardo Bonuči, Frederiko Balcareti, Andrea Pirlo, Klaudio Markisjo, Daniēle de Rosi (Antonio Nočerīno, 80.min.), Mario Balotelli, Antonio Kasāno (Alesandro Diamanti, 78.min.), Rikardo Montolīvo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pusfinālu pāri EURO 2012

27.jūnijs Portugāle - Spānija
28.jūnijs Vācija - Itālija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi