Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Itālijas futbolisti Eiropas milžu cīņā uzvar Nīderlandi

Itālijas vīriešu futbola izlase pirmdien UEFA Nāciju līgas spēcīgākajā grupā svinēja uzvaru divu Eiropas grandu cīņā.

Itālija A līgas pirmās grupas spēlē viesos ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja Nīderlandi.

Viesi pirmajā puslaikā vairākas reizes apdraudēja Nīderlandes vārtu drošību līdz kompensācijas laika pirmajā minūtē lika mājiniekiem kapitulēt. Soda laukumā bumbu uzcēla Čiro Immobile, pēc kura piespēles Nikolo Barella ar galvu raidīja bumbu mērķī - 1:0.

Arī otrajā puslaikā laukuma saimnieki neatrada pretargumentus itāļu dinamiskajai spēlei, mačam noslēdzoties ar 1:0 ciemiņu labā.

"Esmu gandarīts par komandas mentalitāti un izpildījumu. Puiši spēlēja vienkārši brīnišķīgi. Nevar uzvarēt 11 spēles pēc kārtas, ja tev nav stipras mentalitātes. Komandas, kuras uzvarējām, nebija tik labas kā Nīderlande un Vācija, taču tie panākumi nenāca viegli," pēc mača teica Itālijas izlases galvenais treneris Roberto Mančīni, kura vadītajai komandai iepriekšējā duelī pārtrūka 11 uzvaru sērija.

Šīs pašas grupas otrā spēlē Polija viesos ar 2:1 (1:1) pārspēja Bosniju un Hercegovinu. 

Mājiniekus 24.minūtē ar precīzu 11 metru soda sitienu vadībā izvirzīja Hariss Hajradinovičs, ber 45.minūtē Kamils Gliks pēc stūra sitienu ar galvu trieca bumbu tīklā un izlīdzināja rezultātu. Otrā puslaika vidū, 67.minūtē, Kamils Grosickis pēc piespēles soda laukumā, arī sitot ar galvu, panāca 2:1 poļu labā.

Šajā grupā pēc divām spēlēm pirmo vietu ar četriem punktiem ieņem Itālija, trīs punkti ir Nīderlandei un Polijai, bet vienu punktu guvusi Bosnija un Hercegovina.

B līgā graujošu uzvaru izcīnīja Norvēģija, kas pirmās grupas mačā viesos ar 5:1 (3:1) apspēlēja Ziemeļīriju. Pa diviem vārtiem guva Ērlins Brauts-Holanns un Aleksanders Serlots, bet vienu reizi izcēlās Mohameds Eljunusi. Mājiniekiem atzīmējās Pedijs Makneirs.

Šajā pašā grupā Austrija mājās negaidīti ar 2:3 (1:1) piekāpās Rumānijai. Trešajā minūtē rumāņus vadībā izvirzīja Deniss Alibecs, 14 minūtes vēlāk Kristofs Baumgartners izlīdzināja rezultātu, bet 51.minūtē Dragoss Grigore panāca 2:1 viesu labā. Rumāņi vadībā nostiprinājās 70.minūtē, kad Aleksandru Maksims palielināja pārsvaru, taču līdz pamatlaika beigām Karims Onisivo vienus vārtus atguva. 

Pēc divām spēlēm četri punkti ir Rumānijai, pa trim guvušas Austrija un Norvēģija, bet viens ir Ziemeļīrijai.

Tikmēr B līgas otrajā grupā Covid-19 skartā Čehija maču sāka ar deviņiem debitantiem sastāvā, mājās ar 1:2 (1:1) zaudējot Skotijai. Mājiniekus devītajā minūtē vadībā izvirzīja Jakubs Pešeks, bet 27.minūtē Lindons Daikss panāca 1:1. Otrajā puslaikā ar realizētu "pendelie" skotiem vadību ieguva Raiens Kristijs.

Čehijas izlases personālā tika konstatēts Covid-19 gadījums un bažās par slimības tālāku izplatīšanos komanda Olomoucā spēli aizvadīja ar pilnīgi citu sastāvu, tajā iekļaujot tikai divus futbolistus, kuri pirms tam bija spēlējuši valstsvienībā.

Iepriekšējo reizi kādā UEFA izlašu spēlē tik daudz debitantu laukumā bija 2018.gadā, kad pēc nesaskaņām ar vietējo federāciju maču boikotēja Dānijas izlases spēlētāji, kuru vietā spēlēja telpu futbolisti un amatieri.

Otrā šīs grupas mačā Izraēla mājās izrāva neizšķirtu 1:1 (0:1) pret Slovākiju. Mihala Duriša gūtie vārti ļāva slovākiem pirmo puslaiku uzvarēt ar 1:0, taču otrā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē Ilajs Elijau Elmkiess izrāva neizšķirtu.

Grupas līdere ar četriem punktiem ir Skotija, trīs punktus guvusi Čehija, divi punkti ir Izraēlai, bet viens - Slovākijai.

C līgā jeb trešajā ešelonā par pārsteigumu parūpējās Lietuva, kas viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja Albāniju. Lietuviešiem 51.minūtē vārtus guva Donāts Kazlausks.

Otrajā ceturtās grupas spēlē Baltkrievija viesos ar 2:1 (0:0) uzveica Kazahstānu, abām komandām vārtus gūstot otrajā puslaikā. Uz viesu futbolista Maksima Bordačova precīzo sitienu atbildēja Abats Ajmbetovs, bet četras minūtes pirms pamatlaika beigām 2:1 baltkrieviem izrāva Vitālijs Lisakovičs.

Šajā grupā pēc diviem mačiem visām komandām ir pa trim punktiem.

Nāciju līgā grupu uzvarētājas nākamgad nopelna iespēju spēlēt augstākā grupā. Proti, komanda, kas uzvar kādā no C grupām, tiek pie iespējas startēt kādā no B grupām, savukārt B grupu uzvarētājas nākamgad spēkojas A grupās.

Tās komandas, kas savās grupās būs izcīnījušas pirmās divas vietas, bet jau iepriekš nebūs kvalificējušās 2022.gada Pasaules kausam, būs tiesīgas piedalīties Pasaules kausa kvalifikācijas "play-off" kārtā.

Nāciju līgas turnīrs noris otro gadu. Pirmajā Nāciju līgas sezonā par uzvarētāju tika kronēta Portugāle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi