Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Itālijas sporta ministrs atbalsta ideju par spēlētāju algu samazināšanu

Lai izvairītos no katastrofāliem zaudējumiem, Itālijas sporta ministrs Vinčenco Spadafora ceturtdien atbalstījis ideju par spēlētāju algu samazināšanu Itālijas A futbola sērijā.

Trešdien Itālijas Futbola federācijas (FIGC) prezidents Gabriels Gravina paziņoja, ka pirmie futbola mači valstī, visticamāk, būs redzami ne ātrāk par maiju, nevis aprīli, kā iepriekš tika plānots.

Pirms sezona pārtraukuma izsludināšanas, Itālijas A sērijā komandas vienu spēļu kārtu aizvadīja pie tukšām tribīnēm, tomēr 9.martā mači tika apturēti uz mēnesi. Savukārt vēl dažas dienas vēlāk Itālija paziņoja, ka līdz 25.aprīlim valstī ir noteikts karantīnas stāvoklis, kas nozīmē, ka līdz tam laikam nenotiks neviens masu pasākums. Tāpat cilvēkiem bez speciālām atļaujām ir liegts atrasties uz ielas.

Šī iemesla dēļ klubiem papildu mēnesis jāpavada bez ienākumiem, kas sezonas izskaņā nozīmētu lielus zaudējumus. Tāpēc Spadafora atbalstīja FIGC iepriekš minēto, ka spēlētājiem varētu samazināt atalgojumu.

"Pilnībā piekrītu federācijas prezidentam Gravinam. Futbolistu algas nebūs tabu temats. Man nešķiet, ka šis vispār ir problēmjautājums, kas prioritāri būtu jārisina," pauda sporta ministrs.

Savukārt A sērijas finanšu padomnieks kompānija Deloitte jau aprēķinājuši, ka pilnīga sezonas pārtraukšana līgai izmaksātu 720 miljonus eiro, taču, ja tiek aizvadītas atlikušās spēles, zaudējumu apmērs būs krasi mazāks - 170 miljoni eiro.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Covid-19 vīruss turpina straujo izplatību, kā rezultātā saslimšana ar to konstatēta arī Itālijas A sērijas futbola komandas Florences Fiorentina desmit cilvēkiem.

Par lielu inficēto skaitu medijiem paziņoja kluba īpašnieks Roko Komisso, kurš atklāja, ka saslimšana ar Covid-19 konstatēta desmit personām, no kurām trīs jau ir hospitalizētas.

Covid-19 vīruss dažu nedēļu laikā Itālijā jau laupījis teju 3000 cilvēku dzīvības.

Pirmais inficēšanās gadījums ar Covid-19 vīrusu A sērijā tika konstatēts Turīnas Juventus vienības aizsargam Danielam Rugani.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi