Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jurkovskis: Pirmā puslaika vidū pretinieki sāka pagurt

"Riga" pretinieces UEFA Konferences līgā "Derry City" futbolisti ceturtdienas mačā pirmā puslaika vidū sāka sāka pagurt, kas ļāva rīdziniekiem lauzt cīņas gaitu un uzvarēt, pēc spēles sarunā ar žurnālistiem atzina Latvijas kluba aizsargs Raivis Andris Jurkovskis.

"Riga" ceturtdien UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes spēlē izcīnīja uzvaru, turpinot cīņu par vietu pamatturnīrā. "Riga" savā laukumā ar 2:0 pārspēja Īrijas čempionātā spēlējošo Ziemeļīrijas komandu "Derry City", divu spēļu summā gūstot panākumu ar pārliecinošu 4:0.

Jurkovskim pretinieku spēle ir labi zināma, jo iepriekšējā sezonā viņš pārstāvēja Īrijas čempionāta komandu "Dundalk". "Derry City" rindās ir četri bijušie Jurkovska komandas biedri.

"Viņi visu laiku cenšas spēlēt futbolu un presingot pretinieku, nevis tikai sist uz priekšu un spēlēt uz tālām piespēlēm. Tāds arī bija mūsu plāns pret viņiem - no paša sākuma izdarīt spiedienu, lai viņi izdarītu tālas piespēles, kļūdītos un mēs dabūtu bumbu. Pretinieki bija labi sagatavojušies spēlei, bija labs laukums un viņiem patika spēlēt ar bumbu. Tomēr puslaika vidū viņu sāka pagurt un mums izveidojās brīvās zonas," stāstīja Jurkovskis.

Spēles pirmajā puslaikā bija spēcīgs lietus, bet Jurkovskim šādi laikapstākļi netraucēja, tieši otrādi, viņš tajos juties ļoti komfortabli.

"Man tas vispār netraucēja. Īri laikam paņēma savus laikapstākļus līdzi, lai ir vieglāk. Iepriekšējā sezonā sanāca ļoti daudz spēlēt lietū, tā kā man patīk šāds laiks futbolam. Ideāli laikapstākļi," uzsvēra futbolists.

Kā ierasts, Jurkovskis aktīvi pieslēdzās komandas uzbrukumiem. "Treneris grib, lai pieslēdzos uzbrukumiem un tas arī ir tas, ko pats cenšos darīt katrā mačā," atzīmēja labās malas aizsargs.

Iepriekš komandas galvenais treneris Sandro Perkovičs atzīmēja, ka rezultāts 2:0 pēc pirmā mača ir visneērtākais. Jurkovskis piekrita "Riga" stūrmaņa teiktajam.

"Man arī šķiet, ka rezultāts 2:0 ir visslidenākais. Iesitot vienus vārtus, pretinieki būtu uz pacēluma un varētu gūt vēl kādus. Rezultāts bija bīstams līdz brīdim, kad izdevās gūt pirmos vārtus," teica Jurkovskis.

Pēc vienas sezonas ārzemēs Jurkovskis atgriezies Latvijā, taču nav zaudējis cerības karjerā vēl kādreiz spēlēt ārpus dzimtenes.

"Žēl, ka nesanāca palikt ilgāk "Dundalk" vai kādā citā komandā ārzemēs. Jānospēlē labi Eirokausos, jātiek grupu turnīrā, tad jau, kas zina, kas var notikt tālāk," atzina 25 gadus vecais futbolists.

Kvalifikācijas otrajā kārtā "Riga" tiksies ar "Ružomberok" no Slovākijas, kas pārspēja Kauņas "Žalgiris".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi