Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jūrmalas Spartaka futbolisti nosargā Latvijas čempionu titulu

Jūrmalas Spartaks sestdien priekšpēdējā kārtā nodrošināja uzvaru SynotTip Latvijas futbola virslīgas šīs sezonas čempionātā, nosargājot pērn izcīnīto valsts čempiones titulu.

Spartaks savā laukumā ar 2:0 (0:0) pārspēja Latvijas kausa ieguvēju Liepāju/Mogo, līdz ar to kārtu pirms sezonas beigām nodrošinot uzvaru kopvērtējumā.

Jūrmalas Spartaks klubs dibināts vien 2007.gadā, bet debiju virslīgā tas piedzīvoja 2012.gadā, iegūstot piekto vietu. Līdz pērnajai sezonai Jūrmalas komandai pie medaļām nebija izdevies tikt, bet 2016.gadā negaidīti tika izcīnīts Latvijas čempionu tituls.

Jūrmalā notikušajā duelī rezultāts tika atklāts otrā puslaika sākumā, kad precīzi sita Vladislavs Kozlovs. Savukārt puslaika vidū otro bumbu Liepājas vienības vārtos ieraidīja vēl viens rēzeknietis Edgars Gauračs, kurš pilda komandas kapteiņa un ģenerāldirektora pienākumus.

Vēl sestdien Riga savā laukumā izlaida uzvaru un nospēlēja 2:2 (2:0) ar Jelgavu, līdz ar to vēl nevarēja svinēt vicečempiones titulu un nodrošināt ceļazīmi uz nākamā gada UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīru.

Šajā mačā rezultāts tika atklāts 25.minūtē, kad Rīgas kluba igauņu uzbrucējs Bogdans Vaščuks realizēja 11 metru soda sitienu. Kad līdz pirmā puslaika beigām bija palikušas trīs minūtēs, Riga serbu uzbrucējs Darko Lemajičs pēc lieliskas izspēles raidīja otro bumbu viesu vārtos.

Otrajā puslaikā, 57.minūtē Artis Jaudzems vienus vārtus atguva, bet 14 minūtes pirms pamatlaika beigām Jelgava nonāca mazākumā. Tiesa, jelgavnieki desmit vīru sastāvā izlīdzināja spēles rezultātu, četras minūtes pirms pamatlaika beigām precīzi sitot Endijam Šlampem.

Aizpērn Riga ar nosaukumu Caramba/Dinamo triumfēja Latvijas pirmajā līgā, iegūstot iespēju debitēt virslīgā un pirmajā sezonā iegūstot piekto vietu. Šogad Riga divas reizes spēlēja Latvijas kausa finālā, taču cieta zaudējumus un arī šādā veidā nespēja nodrošināt ceļazīmi uz Eirokausiem.

Savukārt RFS, kas pirms šodienas mačiem bija vienīgā sāncense Spartakam cīņā par titulu, savā laukumā ar 2:4 (2:2) atzina Ventspils pārākumu, kā rezultātā saasināja cīņu par pārējām godalgām.

Rīgā notikušajā mačā jau pirmajā puslaikā tika gūt četri vārti. Mača rezultātu 13.minūtē atklāja Ventspils nigēriešu uzbrucējs Adeleke Akinjemi, bet pirmā puslaika otrajā pusē RFS uzbrucējs Eduards Višņakovs piecu minūšu laikā izcēlās ar diviem precīziem sitieniem, izvirzīdams vadībā rīdziniekus.

Tiesa, piecas minūtes pirms puslaika beigām Ventspils aizsargs Nauris Bulvītis no vārtu priekšas ar galvu panāca izlīdzinājumu, bet otrā puslaika sestajā minūtē tieši viņš atguva vadību viesiem. Otrā puslaika vidū ceturto bumbu RFS vārtos ieraidīja Akinjemi, bet atlikušajā laikā laukuma saimnieki nespēja atspēlēties, Ventspils svinēja uzvaru ar 4:2.

RFS un Ventspilij četrās spēlēs ir vienāds gūto punktu skaits, līdz ar to kopvērtējuma tabulā augstāku vietu ieņems komanda, kurai būs vairāk gūto vārtu šajos mačos. Ventspilnieki savstarpējos mačos guvuši astoņus vārtus, bet RFS ir par vienu precīzu sitienu mazāk, līdz ar to sestdien gūtie ceturtie vārti var spēlēt lielu lomu kopvērtējuma tabulā.

Pirms pēdējās kārtas spēlēm kopvērtējuma līderpozīcijā ar 43 punktiem 23 mačos ir Jūrmalas Spartaks, kam ar 37 punktiem 24 spēles seko Riga, kas jau noslēgusi sezonu. Pa 35 punktiem 23 cīņās ir RFS un Ventspils komandām, kurām ar 34 punktiem seko Liepāja/Mogo.

Vēl Jelgavai ir 26 punkti, turklāt šī vienība agri izstājās no Latvijas kausa izcīņas un līdz ar to nākamgad nepiedalīsies Eirokausos, bet Metta/Latvijas Universitāte guvusi 15 punktus.

Jau tagad ir zināms, ka Metta/LU komandai pēc sezonas kārtējo reizi būs jāaizvada pārspēles par vietas saglabāšanu virslīgā, kamēr nākamajā sezonā virslīgā spēlēs komanda.lv pirmās līgas čempione Valmiera Glass VIA.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka virslīgas astotā komanda Babīte/Dinamo pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem par aizdomīgām spēlēm ir izslēgta no virslīgas un kausa izcīņas, turklāt visu maču rezultātu ar šīs komandas līdzdalību tika anulēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi