Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jūrmalas Spartaka un Sūduvas dueļa uzvarētājs tiksies pret slaveno Celtic

Latvijas futbola komandas Jūrmalas Spartaks un Lietuvas vienības Marijampoles Sūduva pāra uzvarētājs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra izšķirošajā fāzē pirms grupu turnīra spēkosies pret slaveno skotu vienību Glāzgovas Celtic.

Tas noskaidrojies pēc tam, kad grieķu komanda Atēnu AEK otrdien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas trešajā kārtā ar 2:1 (1:0) savās mājās pārspēja Celtic. Ņemot vērā, ka pirmais mačs noslēdzās ar rezultātu 1:1, AEK summā uzvarēja ar 3:2 un iekļuva "play-off" kārtā.

Jau ziņots, ka iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempione futbolā Spartaks pagājušajā nedēļā Skonto stadionā Eiropas līgas trešās kvalifikācijas kārtas pirmajā mačā ar rezultātu 0:1 zaudēja Lietuvas čempionvienībai Sūduva.

Līdz ar to Spartaka iespējas iekļūt izslēgšanas kārtā pirms atbildes mača ir vērtējamas zemāk kā pretiniecei.

Tikmēr Spartaka pāridarītāja Belgradas Crvena zvezda no Serbijas, kas Latvijas vienību apspēlēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā, sasniedza šī paša turnīra "play-off". Crvena zvezda ar 2:1 (1:1) papildlaikā pārspēja slovāku komandu Trnavas Spartak, bet divu spēļu summā rezultāts vēstīja 3:2.

Līdz ar to Spartak cīņu turpinās Eiropas līgas izšķirošajā kārtā, kur aizvadīs maču pret Latvijas aizsarga Vitālija Maksimenko pārstāvētā Slovākijas kluba Ļubļanas Olimpija un Somijas vienības HJK uzvarētāju.

Vēl Čempionu līgas izšķirošo turnīra fāzi pirms grupu turnīra sasniedza ukraiņu vienība Kijevas Dinamo, kas otrdien savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Prāgas Slavia no Čehijas, divu spēļu summā gūstot panākumu ar 3:1.

Savukārt Baltkrievijas flagmanis Barisavas BATE savās mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Agdamas Qarabag no Azerbaidžānas, bet summā izcīnīja panākumu ar 2:1. Izšķirošo kārtu sasniedza arī grieķu klubs Saloniku PAOK, kas viesos cīnījās 0:0 (0:0) pret krievu klubu Maskavas Spartak, bet summā uzvarēja ar 3:2.

Horvātijas vienība Zagrebas Dinamo savā laukumā ar 1:0 (0:0) apspēlēja Kazahstānas klubu Astana, summā gūstot uzvaru ar 3:0, bet Portugāles komanda Lisabonas Benfica viesos spēlēja 1:1 (1:1) pret turku Stambulas Fenerbahce, summā uzvarot ar 2:1.

Sēkešfehērvāras MOL Vidi no Ungārijas atbildes mačā savā laukumā spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) pret Malmo no Zviedrijas. Ņemot vērā, ka pirmajā spēlē rezultāts bija 1:1, tālāk tika MOL Vidi viesos gūto vārtu dēļ. Tikmēr Salzburg no Austrijas viesos ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja Maķedonijas komandu Tetovo Škendija, summā gūstot uzvaru ar 4:0, bet slavenā Nīderlandes vienība Amsterdamas Ajax savās mājās ar 3:0 (2:0) uzvarēja Ljēžas Standard no Beļģijas, kas summā deva rezultātu ar 5:2.

Jau ziņots, ka pirms tam UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu nepārvarēja Latvijas komandas Riga un Liepāja, bet Ventspils apstājās otrajā kvalifikācijas kārtā.

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru, nepieciešams pārvarēt četras atlases kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi