Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Karašausks: Mačos pret Kazahstānu un Gruziju mums noderētu līdzjutēju atbalsts

Latvijas futbola izlasei UEFA Nāciju līgas mačos savā laukumā pret Kazahstānu un Gruziju noderētu līdzjutēju atbalsts, izteicās komandas uzbrucējs Artūrs Karašausks.

Latvijas futbola izlase Nāciju līgas ietvaros sestdien atjaunotajā Daugavas stadionā, Rīgā, uzņems Kazahstānu, bet 16.oktobrī turpat gaidāma cīņa arī pret Gruziju.

"Esmu uz izlasi atbraucis ar domu nākamajās divās spēlēs izcīnīt tikai uzvaras," sarunā ar aģentūru LETA kaujiniecisks bija Karašusks. "Mums katrā spēlē ir jāuzbrūk pēc iespējas vairāk - tad būs rezultāts un vārti. Protams, tas nav jādara pret visām komandām, kādos mačos ir jāspēlē no aizsardzības, tas līdzjutējiem arī jāsaprot. Mums nav un nekad nebūs tādas kvalitātes kā Spānijai, Anglijai vai kādai citai lielai izlasei, bet pret savas divīzijas pretiniekiem mums ir jāmēģina uzbrukt. Domāju, šajās spēlēs to arī darīsim. Mums ļoti noderētu arī līdzjutēju atbalsts - ja tas būs, mēs spēsim daudz ko."

Karašusks norādīja, ka sestdienas pretiniece Kazahstāna ir tehniska komanda, bet tās kodols sastāv tikai no diviem pašmāju klubiem Almati Kairat un Astana.

"No kazahiem nav jābaidās. Esmu spēlējis pret Kairat un Astana - tur nekā īpaša nav. Kazahstānai jārada spiediens, tad, domāju, mēs uzvarēsim," uzskata Karašausks, kurš šīs sezonas otro pusi pavadījis Kazahstānas čempionāta komandā Oralas Akžajik, bet nākamajā sezonā viņš atgriezīsies Latvijā un spēlēs RFS rindās.

"Arī Gruzija ir ļoti tehniska komanda, kas mīl spēlēt ar bumbu. Bet, ja viņi paliek bez tās, sākas satraukums un vairs nespēlē tik spoži. Domāju, ka septembrī mums pret gruzīņiem bija diezgan laba spēle - daudz neuzbrukām, bet otrajā puslaikā mums bija labi momenti. Savukārt viņiem sitieni bija, bet labu vārtu gūšanas iespēju - nebija. Kā jau teicu, Gruzijai patīk spēlēt ar bumbu, tāpēc mums vajag veikt presingu, lai piespiestu viņus kļūdīties," akcentēja Karašausks.

Dalību UEFA Nāciju līgā Latvijas izlase sāka ne pārāk sekmīgi, jo septembrī savās mājās cīnījās neizšķirti 0:0 ar Andoru, bet viesos ar 0:1 zaudēja Gruzijai.

Pēc divām kārtām šajā grupā Gruzijai ir seši punkti, Andorai divi, bet Latvijai un Kazahstānai pa vienam.

FIFA rangā Gruzija ir 93.vietā, Kazahstāna ieņem 118.pozīciju, Andora atrodama 128.pozīcijā, bet Latvija ir vēl trīs vietas zemāk.

Novembrī Latvijas izlase šī turnīra ietvaros viesosies pie Kazahstānas un Andoras.

Grupas uzvarētāja nākamajā gadā varēs cīnīties par pirmo vietu D divīzijā un ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Jau ziņots, ka UEFA Nāciju līgā izlases pēc ranga ir sadalītas četrās divīzijās, Latvijai spēlējot vājākajā no tām jeb D divīzijā. Tajā ir četras grupas, katrā pa četrām vienībām, tām līdz novembra beigām aizvadot divu apļu turnīru. Grupu uzvarētāji savukārt vēlāk noskaidros divīzijas labāko komandu, kura iegūs ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Līdz ar to UEFA Nāciju līga ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas sāksies 2019.gada martā nevis šī gada septembrī. Šoreiz Eiropas čempionāta finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņems automātisku ceļazīmi.

Finālturnīram 20 izlases kvalificēsies pēc grupu turnīra, kamēr vēl četras tiks noskaidrotas starp 16 valstsvienībām, kuras uzvarējušas savās Nāciju līgas grupās. Katras divīzijas ietvaros līdz ar to sacentīsies četras labākās vienības, uzvarētājām iegūstot ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Tāpēc ir skaidrs, ka finālturnīrā iekļūs vismaz viena izlase no D divīzijas.

Top komentāri

M
M
Derētu jau. Puišiem, kas trīs spēlēs pret Gibraltāru, Andoru un Gruziju izcīnīja veselu vienu punktu, nevajadzētu spēlēt pie pustukša stadiona.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi