Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kazakevičs neturpinās vadīt Latvijas futbola izlasi

Dainis Kazakevičs neturpinās vadīt Latvijas vīriešu futbola izlasi, ceturtdien lēma Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde.

LFF valde par Kazakeviča atbrīvošanu lēma ar balsu vairākumu - astoņi pret viens. Tuvākajā laikā LFF jāatrod jauni kandidāti šim amatam - vietējie un ārvalstu speciālisti.

"Pieņēmām lēmumu, ka ir jāmaina kurss un ir jābūt jaunām asinīm treneru štābā. Protams, tas nebūs viegls uzdevums," pēc lēmuma sarunā ar žurnālistiem teica LFF prezidents Vadims Ļašenko, kurš vēl neviesa skaidrību, vai Kazakevičam tiks izmaksāta atlaišanas kompensācija vai alga par atlikušo laiku līguma termiņā, kas ir nākamā gada beigas.

"Ceru, ka izdosies iekļauties rāmjos un atrast treneri līdz 31.janvārim, sagatavojot informāciju par kandidātiem un izvērtējot viņus. Pirmās spēles būs jau martā," teica Ļašenko, atklājot, ka ir vēlme slēgt līgumu uz vienu gadu ar iespēju to pagarināt.

Kazakevičs arī neturpinās darbu kā LFF Izlašu departamenta vadītājs.

Kazakevičs izlases grožus pārņēma 2020.gada sākumā, amatā nomainot Slavišu Stojanoviču.

Ar Kazakeviču pie stūres izlase spēlēja 2020.gada Pasaules kausa kvalifikācijā, UEFA Nāciju līgā un 2024.gada Eiropas čempionāta atlasē. Viņa vadībā izlase 41 mačā izcīnīja 11 uzvaras, 12 reizes spēlēja neizšķirti un piedzīvoja 18 zaudējumus.

Jau jaunā izlases galvenā trenera vadībā valstsvienība nākamās oficiālās spēles aizvadīs vien rudenī 2024./2025.gada sezonas UEFA Nāciju līgas C līgā.

Kazakevičs dzimis 1981.gada 30.martā Bauskā un savas spēlētāja gaitas sāka un noslēdza Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolā, kur viņa pirmais treneris bija Gunārs Jansons. Viņš kā treneris un galvenā trenera asistents bērnu un jauniešu futbolā strādājis kopš 1996.gada. Šajā līmenī viņš vadīja "Viola"/2.vidusskola, "Viola", Jaunatnes futbola centra "Jelgava" un Zemgales reģionālās jaunatnes izlases komandas.

Pieaugušo futbolā Kazakevičs trenera gaitas sāka 2001.gadā pie "Viola" stūres, aizvedot komandu līdz uzvarai otrajā līgā, bet no 2004. līdz 2012.gadam viņš bija "Jelgavas" stūrmanis, ievedot vienību Latvijas virslīgā un palīdzot tai 2010.gadā triumfēt Latvijas kausā. Tajā pat laikā viņš bija Zemgales reģionālās izlases un Latvijas pirmās līgas U-20 izlases galvenais treneris.

No 2013. līdz 2019.gadam viņš bija Latvijas U-21 un U-23 izlašu galvenais treneris līdz 2020.gada janvārī tika apstiprināts nacionālās valstsvienības trenera amatā. 2016.gadā Latvijas U-21 futbolisti viņa vadībā triumfēja Baltijas kausa izcīņā.

Pievienota 3. un 4.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi