Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kazakevičs: Pietrūka meistarības, lai šajā spēlē būtu tuvāk punktiem

Latvijas vīriešu futbola izlases spēlētājiem pietrūcis meistarības, lai mačā ar Velsu varētu pacīnīties par punktiem, pirmdien pēc kārtējā zaudējuma preses konferencē sacīja valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē savā laukumā ar 0:2 (0:1) atzina velsiešu pārākumu, piedzīvojot piekto zaudējumu piecās atlases cikla spēlēs.

Kā norādīja Kazakevičs, jau pirms cikla sākuma man bija skaidrs, ka Latvijas izlasi negaida viegls gads un visas spēles būs vairāk vai mazāk pret spēcīgākiem pretiniekiem. Lai tajās tiktu pie punktiem uzvarētu, būšot jāparāda maksimāli labākais sniegums.

"Teikšu, ka Velsai labi izdevās nospēlēt aizsardzības darbībās," par pirmdienas maču izteicās Latvijas izlases galvenais treneris. "Mums izdevās labi momenti, kad mainījām malas un kontrolējām bumbu. Aizsardzībā problēmas radās tad, kad nebijām pietiekoši kompakti."

Kazakevičs norādīja, ka viņa padotajiem neizdevās divcīņas, kurās velsieši bija daudz labāki, turklāt spēlē gaisā pretinieki Latvijas izlasi apspēlējuši. "Mūsu sastāvs bija izvēlēts vairāk uzbrūkošs, jo ļoti gribējām gūt vārtus," sacīja Kazakevičs. "Mums pietrūka meistarības, lai šajā spēlē būtu tuvāk punktiem."

"Es saprotu, ka līdzjutēji nav apmierināti un gaida no mums punktus, taču objektīvi tā ir šī brīža situācija. Jā, tas nav labs rezultāts, ka pēc piecām spēlēm mums punktu nav, lai arī četros mačos nebijām no tiem tālu," kopējo situāciju raksturoja valstsvienības treneris. "Mūsu vienīgais variants ir būt ļoti organizētiem un agresīviem, kā arī jāspēj realizēt savi momenti."

Kā norādīja Kazakevičs, viņš ar palīgiem gatavs turpināt darbu un no amata atkāpties neplāno.

"Sliktākais, ko treneris var darīt, ir uztraukties, krist panikā un nedarīt savu darbu. Es un mana komanda esam gatavi turpināt darbu, parādīt savu maksimumu,"sacīja treneris. "Ja ar to ir par maz, tad ir citi lēmēji, kuri var vērtēt, vai nākt kādam citam un parādīt savu maksimumu."

Nākamo spēli Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase aizvadīs 12.oktobrī savā laukumā pret Armēnijas valstsvienību, kurai jūnijā viesos zaudēja ar 1:2 (0:1).

D grupā pa desmit punktiem attiecīgi četrās un piecās spēlēs ir Horvātijai un Turcijai, septiņi punkti piecos mačos ir Armēnijai un Velsai, bet Latvija piecās cīņās palikusi tukšā.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi