Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Keinam hat-trick, Anglijai tikpat kā nodrošinot PK ceļazīmi

Herijs Keins piektdien guva trīs vārtus, kamēr Anglijas vīriešu futbola izlase Vemblija stadionā svinēja graujošu uzvaru Pasaules kausa kvalifikācijas mačā un tikpat kā nodrošināja vietu finālturnīrā, kamēr Žoržinju nerealizētais 11 metru soda sitiens liedza Eiropas čempioniem itāļiem pietuvoties šim mērķim.

Futbola dzimtenes pārstāvji angļi savā laukumā ar rezultātu 5:0 (5:0) sagrāva Albāniju.

Spēles devītajā minūtē pēc Rīsa Džeimsa brīvsitiena Herijs Magvairs ar galvu raidīja bumbu vārtos un panāca 1:0. Deviņas minūtes vēlāk Džordans Hendersons iesāka uzbrukumu, kura turpinājumā piespēlēja Keinam, angļu uzbrucējam panākot 2:0.

Turpinājumā, 28.minūtē Hendersons pēc Keina piespēles soda laukumā sita bumbu apakšējā vārtu stūrī, bet piecas minūtes vēlāk, asistējot Rahīmam Stērlingam, no tuvas distances precīzs bija Keins - 4:0. 

Kompensācijas laika otrajā minūtē pēc stūra sitiena Keins akrobātiskā lēcienā trieca bumbu vārtos un nokārtoja sev "hat-trick".

Pirmdien Anglija tiksies ar FIFA ranga pašu vājāko izlasi Sanmarīno un ceļazīmes iegūšanai pietiks ar izcīnītu punktu.

Vēl šajā grupā Polija viesos ar 4:1 (3:1) uzvarēja Andoru.

Rikards Fernandess jau pirmajā minūtē atstāja andoriešus desmit vīru sastāvā. Poļiem divreiz izcēlās Roberts Levandovskis, bet pa vārtiem guva Arkadjušs Miliks un Kamils Jozvjaks. Andora pamanījās gūt vārtus mazākumā - to iespēja Marks Valess.

I apakšgrupā pēc pēdējās kārtas Anglijai ir 23 punkti, Polija guvusi 20 punktus, 15 punkti ir Albānijai, 14 punktus guvusi Ungārija, seši punkti ir Andorai, bet bez punktiem ciklu turpina Sanmarīno.

Citviet savā starpā tikās Eiropas čempione Itālija un Šveice, mačam Romā noslēdzoties neizšķirti 1:1 (0:0).

Šveices izlase vadību ieguva 11.minūtē, kad pēc Noā Okafora gara reida pa kreiso malu bumbu no soda laukuma līnijas vārtos trieca Silvans Vidmers. Mača 36.minūtē pēc viltīgi izspēlēta brīvsitiena Džovanni di Lorenco panāca 1:1.

Pamatlaika pēdējā minūtē strīdīgā epizodē uz Šveices izlases vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitienu, taču Žoržinju sistā bumba lidoja pāri vārtiem, Itālijai nerealizējot "pendeli".

Šajā grupā spēlē arī lietuvieši, kas ciklu noslēdza ar zaudējumu 0:1 (0:1) viesos pret Ziemeļīriju. 18.minūtē bumbu savos vārtos ieradīja Bens Šatkus.

C apakšgrupā pa 15 punktiem septiņās cīņās ir Itālijai un Šveicei, kas pēdējā kārtā tiksies attiecīgi ar Ziemeļīriju un Bulgāriju, kurām ir pa astoņiem punktiem. Lietuva atlasi noslēdza ar trīs punktiem astoņās cīņās.

Tikmēr ceļazīmi jau nodrošinājusī Dānija mājās ar 3:1 (1:0) pieveica Fēru salas. Dāņiem pietrūka vien sešu minūšu, lai šo ciklu turpinātu ar neielaistiem vārtiem.

Vietu "play-off" kārtā nodrošināja Skotija, kas viesos ar 2:0 (1:0) apspēlēja Moldovu.

F apakšgrupā pārliecinošu pirmo vietu jau iepriekš nodrošinājusi Dānijai, kurai ir 27 punkti. Tālāk ar 20 punktiem seko Skotija, pa 13 punktiem ir Izraēlai un Austrijai, četri punkti ir Fēru salu futbolistiem, bet viens - Moldovai.

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

Ceļazīmes uz finālturnīru nodrošinājušas Kataras, Vācijas, Dānijas un Brazīlijas izlases.

2022.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi