Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Klops Liverpool uzvaru velta faniem

Pirmais valsts čempionu tituls pēdējo 30 gadu laikā tiek veltīts kluba un futbola mīļotājiem, ceturtdien pēc uzvaras Anglijas premjerlīgā teica čempionvienības Liverpool galvenais treneris Jirgens Klops.

jau ziņots, ka Liverpool komanda ceturtdien neklātienē nodrošināja Anglijas futbola premjerlīgas čempiones titulu, tronī atgriežoties pēc 30 gadu pārtraukuma. Premjerlīgā līdz čempionāta beigām palikušas septiņas kārtas, bet Liverpool tuvāko sekotāju Mančestras City apsteidz jau par 23 punktiem.

Priekšlaicīgi svinēt uzvaru vietējā čempionātā palīdzēja Mančestras City, kas 1:2 piekāpās Londonas Chlesea.

"Tas ir liels mirklis - sajūtu ir pārāk daudz," sarunā ar televīzijas kanālu "Sky Sports" teica vācu speciālists. "Šī uzvara tiek veltīta jums visiem."

Lai arī Klops savā uzrunā fanus aicināja nedoties ielās un palikt savās mājās, fani šo ieteikumu neņēma vērā un pilsētu pārvērta vienā lielā ballītē. Klops gan neslēpa, ka komanda plāno doties uzvaras parādē, taču vēl jāsagaida droši apstākļi.

"Nākotnē mums arī būs bildes ar faniem no parādes. Būsim kopā un izbaudīsim šo brīdi kā pienākas," teica Klops, kurš Liverpool kluba stūri pārņēma 2015.gadā. 

"Tas, ko komanda ir paveikusi pēdējo trīs gadu laikā, mani kā treneri patiesi iepriecina. Darbs šeit ir bijis aizraujošs jau no pirmās dienas, un emocijas nekur nav zudušas. Šķiet, ka komanda šādi varētu spēlēt vēl pāris gadus. Tas ir labāk nekā domāju."

Liverpūles vienība par Anglijas čempioni kronēta 19 reizes. Pirmais tituls tika izcīnīts 1901.gadā, bet līdz šodienai pēdējais - 1990.gadā. Īpaši veiksmīga ēra bija pagājušajā gadsimtā no septiņdesmitajiem līdz deviņdesmitajiem gadiem, kad 18 gadu laikā tika izcīnīti 11 čempiontituli, tajā skaitā trīs pēc kārtas.

Premjerlīgas ērā liverpūliešiem šis ir pirmais čempiontituls.

Vācu speciālists Klops pie "Liverpool" stūres stājās 2015.gadā, tikai pērn aizvedot to līdz pirmajam titulam - uzvarai UEFA Čempionu līgā. Pagājušajā desmitgadē viņš divreiz līdz Vācijas čempiontitulam aizveda Dortmundes "Borussia" komandu, ar kuru arī vienreiz uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Iepriekšējās divas sezonas par premjerlīgas čempioni tika kronēta Mančestras City komanda.

Premjerlīgas kopvērtējuma tabulā pēc 31 kārtas pirmo vietu ar 86 punktiem ieņem Liverpool. Otrajā pozīcijā ar 63 punktiem ir Mančestras City, Lesteras City iekrājusi 55 punktus, bet Londonas Chelsea kontā ir 54 punkti. Aiz pirmā četrinieka ar 49 punktiem atrodas Mančestras United un Vulverhemptonas Wanderers komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi