Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kolumbijas futbolisti iesoļo Copa America ceturtdaļfinālā

Kolumbijas futbola izlase otrdien sasniedza Dienvidamerikas valstsvienību futbola turnīra Copa America ceturtdaļfinālu.

Savā A apakšgrupas otrajā spēlē Kolumbija ar 2:1 (2:0) pārspēja Paragvaju, kļūstot par pirmo turnīra ceturtdaļfinālisti.

Mača pirmo 30 minūšu laikā kolumbieši bija izvirzījušies vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva Karloss Baka un Hamess Rodrigess, bet vienīgos vārtus Paragvajas labā 71.minūtē iesita Viktors Alaja.

Tikmēr savus 50.vārtus ASV izlases sastāvā guvis Klints Dempsijs, palīdzot viņa pārstāvētajai valstsvienībai ar 4:0 (3:0) uzvarēt Kostariku.

Dempsijs ar vārtu guvumu atzīmējās jau devītajā minūtē, kad realizēja 11 metru soda sitienu, bet turpinājumā ASV futbolisti guva vēl trīs bezatbildes vārtus, tiekot pie pārliecinošas uzvaras.

A apakšgrupas līdere ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Kolumbija, kamēr trīs punkti ir ASV rēķinā. Tikmēr pa vienam punktam iekrājušas Paragvaja un Kostarika.

Copa America ir Dienvidamerikas izlašu turnīrs. Parasti tajā tiek uzaicinātas arī pa divām kaimiņu reģionu izlasēm, taču šogad Copa America tiek aizvadīta par godu Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) simtgadei, tāpēc tajā piedalās ne tikai desmit Dienvidamerikas izlases, bet arī sešas Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) komandas - ASV, Meksika, Kostarika, Haiti, Jamaika un Panama.

A apakšgrupā spēlē Kolumbija, ASV, Paragvaja un Kostarika, B apakšgrupā ir Brazīlija, Ekvadora, Peru un Haiti, C apakšgrupā - Meksika, Urugvaja, Jamaika un Venecuēla, bet D apakšgrupā tiekas Argentīna, Čīle, Panama un Bolīvija.

Pēc apļa cīņām katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no ceturtdaļfināla.

Nākamais Copa America turnīrs norisināsies pēc trim gadiem Brazīlijā.

Pērn Copa America finālā Čīle un Argentīna pamatlaikā un papildlaikā spēlēja neizšķirti 0:0, bet pēcspēles sitienos uzvaru izcīnīja Čīles futbolisti.

Copa America sacensību titulētākā izlase ar 15 triumfiem ir Urugvaja, bet Argentīna atpaliek par vienu panākumu. Tikmēr Brazīlijas izlasei ir astoņi tituli, bet iepriekšējais izcīnīts 2007.gadā, kamēr pērn futbola grandi apstājās ceturtdaļfinālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi