Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krollis kļūst par pirmo Latvijas futbolistu, kurš spēlējis Itālijas A sērijā

Uzbrucējs Raimonds Krollis svētdien kļuva par pirmo Latvijas futbolistu, kurš spēlējis Itālijas A sērijā.

21 gadu vecais "Spezia" uzbrucējs Krollis debiju piedzīvoja 76.minūtē, kad devās uz maiņu, viņa pārstāvētajai komandai mājās ar 0:3 (0:0) zaudējot A sērijas līdervienībai "Napoli".

"Metta" audzēknis Krollis, kurš pērn "Valmieras" sastāvā kļuva par Latvijas čempionu, Spēcijas kluba rindas papildināja janvārī un jau pirmajā mačā bija spēles pieteikumā, bet laukumā vēl nedevās. Iepriekšējai spēlei Krollis netika pieteikts, jo ārstēja treniņā gūtu mikrotraumu.

Līdz šim neviens latvietis nebija spēlējis A sērijā un Krollis ir pirmais Latvijas futbolists kopš 2017.gada, kurš spēlē kādā no Eiropas vadošajām piecām līgām. Savulaik ar A sērijas klubu "Ascoli" noslēdza līgumu Edgars Gauračs, taču viņam nedaudz pietrūka līdz debijai Itālijas augstākajā līgā.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 14 minūtes, pie rezultāta 0:3 "Spezia" veica trīskāršo maiņu un iespēja tika dota arī Krollim. Latvietis nonāca "Spezia" uzbrukuma smailē un pamatlaika pēdējā minūtē pēc leģendārā Paolo Maldīnī dēla Daniela piespēles izpildīja sitienu ar kreiso kāju, "Napoli" vārtsargam Aleksam Meretam tverot bumbu.

Pirmajā puslaikā vārti netika gūti, bet spēles otrajā daļā pēc deviņām sekundēm Neapoles komanda nopelnīja 11 metru soda sitienu, jo Arkadjušs Reca savā soda laukumā nospēlēja ar roku. "Pendeli" izpildīja Hviča Kvarachelija, gruzīnam spēles 47.minūtē panākot 1:0.

Otrā puslaika vidū, 69.minūtē, "Spezia" rupji kļūdījās savā soda laukumā, Viktoram Osimenam izpildot vieglu un precīzu sitienu ar galvu - 2:0 "Napoli" labā. Četras minūtes vēlāk mājinieki zaudēja bumbu pie sava soda laukuma un Osimens pēc Kvarchelijas piespēles nostiprināja neapoliešiem vadību.

Spēcijas komanda ar 18 punktiem 21 spēlē ieņem 17.vietu 20 klubu konkurencē un sezonas otrajā pusē tai jācīnās par vietas saglabāšanu A sērijā. "Napoli" ar 56 punktiem 21 cīņā ir pirmajā vietā, tuvākās sekotājas apsteidzot par 16 punktiem.

Nākamo maču "Spezia" aizvadīs sestdien, kad viesosies pie "Empoli" futbolistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi