Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Laikraksts: Liverpool un Atletico mačs novedis pie 41 koronavīrusa izraisīta nāves gadījuma

Lēmums ļaut Liverpūlē notikt UEFA Čempionu līgas spēlei, kurā tikās Liverpool un Madrides Atletico, varētu būt izraisījis 41 papildu nāvi koronavīrusa dēļ, ziņo britu laikraksts The Sunday Times.

Jirgena Klopa vadītā Liverpūles komanda Čempionu līgas astotdaļfinālā pret Spānijas klubu piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā, pēc 0:1 izbraukumā panākot tādu pašu rezultātu savā labā mājās, bet papildlaikā piekāpjoties pretiniekiem ar 2:3, divu spēļu summā atzīstot pretinieku pārākumu ar 2:4 un nākamajā turnīra kārtā iekļūstot Spānijas vienībai.

Spēle "Anfield" stadionā 11.martā notika aptuveni 52 000 cilvēku pūļa priekšā, piedaloties arī 3000 viesu atbalstītāju.

Tā bija pēdējā nozīmīgā futbola spēle Anglijā pirms sacensību pārtraukšanas koronavīrusa dēļ.

The Sunday Times vēsta, ka saskaņā ar Edge Health, kas analizē Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta datus, aplēsēm mačs bija "saistīts ar 41 papildu nāvi" tuvējās slimnīcās 25 līdz 35 dienas vēlāk, salīdzinot ar līdzīgu slimnīcu datiem, kas tika izmantoti aprēķiniem.

Londonas Impērijas koledžas un Oksfordas Universitātes aplēses liecina, ka brīdī, kad spēle notika, Spānijā bija aptuveni 640 000 ar koronavīrusu inficējušos cilvēku, salīdzinot ar 100 000 Lielbritānijā šajā posmā.

Martā noritēja arī plānotais četru dienu Čeltnemas zirgu skriešanās festivāls Anglijas dienvidrietumos, kur amatpersonas atsaucās uz Lielbritānijas valdības norādījumiem, ka ir droši turpināt rīkot lielus sporta pasākumus.

Saskaņā ar laikraksta The Sunday Times citētajiem Edge Health pētījumu aprēķiniem šis lēmums varētu būt saistīts ar 37 papildu nāves gadījumiem.

Čeltnemu apmeklēja vairāk nekā 250 000 cilvēku, un organizatori uzstāja, ka viņi ir ieviesuši īpašus higiēnas pasākumus, tostarp papildu roku mazgāšanas vietas skatītājiem.

Reaģējot uz koronavīrusa pandēmiju, sacensības Lielbritānijā 17.martā tika apturētas pēc tam, kad Lielbritānijas zirgu skriešanās sacīkšu vadība tika bargi kritizēta par festivāla turpināšanu.

Pagājušajā mēnesī tika aicināts veikt izmeklēšanu, kāpēc mačam ar "Atletico" bija atļauts notikt.

"Ja cilvēki ir guvuši koronavīrusu tieši sporta notikuma rezultātā, kuram, mūsuprāt, nevajadzēja notikt, tas ir skandalozi," britu raidorganizācijai BBC viedokli pauda Liverpūles Pilsētas reģiona mērs Stīvs Roterems.

"Tas ir jāizpēta, lai noskaidrotu, vai dažas no šīm infekcijām ir tieši saistītas ar "Atletico "faniem. Bija pilsētas ar koronavīrusa uzliesmojumiem, un Madride bija viena no tām," viņš skaidro.

Atsākot sporta sacensības Lielbritānijā, kur pandēmijas laikā jau miruši vairāk nekā 36 000 cilvēku, kas ir vissliktākais rādītājs Eiropā un otrais pasaulē aiz ASV, skatītājiem vismaz iesākumā sacensību vērošana klātienē būs liegta.

Top komentāri

PSRS modē bija sauklis:
P
SPORTS IR MIERS. Kā redzam - mūžīgais miers daudziem šī lozunga piekritējiem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi