Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ļašenko nemet plinti krūmos un gatavs atkārtoti predendēt uz LFF prezidenta amatu

Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) vadītājs un bijušais Latvijas telpu futbola izlases spēlētājs Vadims Ļašenko paudis gatavību kandidēt arī nākamajās Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta vēlēšanās, kas notiks pēc diviem gadiem.

Aprīļa beigās LFF ārkārtas kongresā par jauno organizācijas vadītāju tika ievēlēts bijušais valstsvienības futbolists Kaspars Gorkšs, kurš balsojumā apsteidza Ļašenko un sporta kluba Cēsis prezidentu Krišjāni Kļaviņu.

"LFF prezidenta vēlēšanas ir aizvadītas, bet esmu pārliecināts, ka visas Latvijas futbolam tik ļoti nepieciešamās reformas netiks paveiktas, jo liela daļa no tām pat nebija iekļauta līdzšinējā LFF prezidenta programmā," paziņojumā medijiem raksta Ļašenko. "Tāpēc jau šodien varu teikt, ka kandidēšu nākamajās LFF prezidenta vēlēšanās, bet līdz vēlēšanām aktīvi piedalīšos, analizēšu un piedāvāšu savus risinājumus valsts futbola attīstībai."

Nākamās LFF prezidenta vēlēšanas paredzētas pēc diviem gadiem, jo Gorkšs amatā tika ievēlēts ārkārtas kongresā, bet viens pilns organizācijas vadītāja darba termiņš ir četri gadi.

"Mans lēmums kandidēt aizvadītajās LFF prezidenta vēlēšanām bija rūpīgi izsvērts. Es izstrādāju detalizētu un šodienas realitātei piemērotāko vadītāja futbola attīstības programmu. Pēc būtības nekas nav mainījies - mans programmas piedāvājums ietver risinājumus kā īstermiņa, tā ilgtermiņa problēmām. Lai attīstītos, ir jāpieņem lēmumi. Mums ir jāmācās no pasaules labākās pieredzes, jāmāca mūsu bērni, treneri, tiesneši pēc labākajām programmām un jādod viņiem iespēja stažēties pasaules labākajos klubos, jāpilnveido infrastruktūra, īpašu uzmanību veltot sabalansētai reģionu attīstībai. Tas ir nopietns izaicinājums, tomēr tas ir izpildāms uzdevums," uzskata Ļašenko.

Pagājušajā nedēļā Latvijas futbola izlases galvenā trenera amatam tika virzīts soms Miksu Pātelainens, un tieši šajā jautājumā Ļašenko kritizēja Gorkšu, kurš esot atturējies pieņemt lēmumu, izskatot kandidātus.

""Par" vai "pret", bet ir jābūt lēmumam, nevis neizteiksmīgai atturēšanās politikai. Īpaši runājot par tik nozīmīgu jautājumu kā Latvijas nacionālās izlases treneris. Nespēja pieņemt lēmumu, turpinot neiejaukšanās politiku, ir pamats tai situācijai, kurā Latvijas futbols atrodas šodien. Uzskatu, ka LFF prezidents nedrīkst atturēties lēmumā par izlases trenera kandidatūru, kā to izdarīja Gorkšs. Prezidentam ir jāpieņem lēmums un jāspēj pieņemtais lēmums pamatot," pauda Ļašenko.

Zīmīgi, ka Gorkšs pēc iebalsošanas LFF prezidenta amatā kļuva arī par vadītāju darba grupai, kas izraudzījās jauno izlases galveno treneri.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi