Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ļašenko: Šī ir spēcīgākā Latvijas telpu futbola izlase pēdējos desmit gados

Latvijas telpu futbola izlase, kas aizvadītajā nedēļas nogalē veiksmīgi pārvarēja 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmo posmu, ir labākā, kāda redzēta pēdējos desmit gados, sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) pauda valstsvienības galvenais treneris Vadims Ļašenko.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas vīriešu telpu futbola izlase Jelgavā pēdējā grupas spēlē spēlēja neizšķirti ar Dāniju un sasniedza 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas nākamo kārtu.

"Svarīgākais, ka sasniedzām uzstādīto mērķi un tikām tālāk. Astoto reizi pēc kārtas izcīnījām pirmo vietu kvalifikācijas grupā, ar ko arī apsveicu ikvienu mūsu atbalstītāju," teica speciālists. "Dānija aizvadīja ļoti spēcīgu otro puslaiku, sagādājot Latvijas izlasei lielas grūtības. Taču spēlētājiem ļoti palīdzēja skatītāji tribīnēs. Līdzjutēju bija patiešām daudz [pēc protokola Latvijas un Dānijas maču apmeklēja 1001 skatītājs], kas ir liels LFF un Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) nopelns." 

"Bija prieks redzēt tribīnēs vairākums bērnus, telpu futbola un futbola klubu audzēkņus, pieaugušo klubu spēlētājus, kuri aizrautīgi atbalstīja Latvijas izlasi. Paldies katram, kurš palīdzēja valstsvienībai uzvarēt."

Latvijas izlasei nākamās oficiālās spēles gaidāmas vien pēc gada, kad kopumā 31 valstsvienība cīnīsies par 15 ceļazīmēm un finālturnīru. Trenerim tika vaicāts, kas komandai jāizdara, lai pēc iespējas veiksmīgāk sagatavotos šīm sacensībām.

"Pirmkārt, jāaizvada pārbaudes spēles ar tāda līmeņa komandām, kuras būs mūsu grupā. Gada laikā jāaizvada vismaz sešus mačus. Protams, cītīgi jāizanalizē sāncenši," vairākus darāmos darbus uzskaitīja Ļašenko. "LTFA uzdevums tuvākajā gadā ir izveidot sabalansētu kalendāru, kas palīdzēs izlasei optimāli sagatavoties gaidāmajām spēlēm." 

"Uzskatu, ka šodien Latvijai ir spēcīgākā telpu futbola izlase pēdējos desmit gados. Mums ir ļoti stabils sastāvs. Neraugoties uz to, ka nometnes laikā vairāki spēlētāji iedzīvojās savainojumos, atradās citi, kuri bija gatavi aizvietot. Visiem kopā jānotic tam, ka varam sasniegt sapni par Eiropas čempionāta finālturnīru. "

Telpu futbola izlase lēnām soļo pretim paaudžu maiņai, kas bija redzams arī aizvadītajā turnīrā Jelgavā, jo ar vārtu guvumiem izcēlās jaunie Artūrs Kuļešovs, Miks Babris un Germans Matjušenko.

"Jāizsaka pateicība treneriem Artūram Šketovam un Orlandu Duartem [bijušais FK "Nikars" galvenais treneris]. Šie speciālisti visvairāk strādājuši ar izlases spēlētājiem ikdienā, katrā treniņā iedvesmojot un motivējot viņus uz panākumiem," pateicības vārdus saviem kolēģiem veltīja treneris. 

"Līdzīgi bija Latvijas U-19 izlasē, kur lielu darba apjomu jauno spēlētāju sagatavošanā veica Vitālijs Voskāns un Aleksandrs Benskis. Tas nozīmē, ka telpu futbola spēlētāju sagatavošanas sistēma atrodas uz pareizā ceļa. Protams, līdz virsotnēm vēl tāls ceļš, taču jau tagad varam lepoties ar mūsu izlasēm."

Jau ziņots, ka kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtas pirmajā spēlē Jelgavā Latvija ar 6:1 uzvarēja Igauniju, bet otrajā spēlēja neizšķirti 2:2 ar Dāniju.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra G grupā Latvija uzvarēja, pateicoties labākai vārtu starpībai. Divos mačos mājinieki iekrāja četrus punktus ar vārtu attiecību 8:3, bet dāņi ar tikpat punktiem spēja panākt vārtu attiecību 6:4. Pēdējā vietā bez punktiem, trim iesistiem un desmit ielaistiem vārtiem palika ziemeļu kaimiņi igauņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Mājas sienas palīdz

Zeļļi soli no pusfināla, BK Ventspils izšķiroša cīņa Tallinā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi