Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas futbola klubiem pēc lieliska eirokausu sākuma gaidāms smags turpinājums

Šonedēļ četri Latvijas klubi turpinās savas cīņas UEFA Čempionu līgā un Eiropas līgā, cenšoties iekļūt kvalifikācijas otrajā kārtā. Pirms nedēļas visas četras Latvijas komandas ieguva rezultātu, par ko var būt apmierinātas, un visas izvairījās no zaudējuma, taču atbildes spēles solās smagas, un sporta totalizators Betsafe kā nosacīti drošu uzskata tikai Ventspils iekļūšanu nākamajā kārtā.

Pirms nedēļas Latvijas čempionvienība Riga debitēja UEFA Čempionu līgā un palika bez vārtu guvuma pret Īrijas Dundalk, taču arī neizšķirts 0:0 ir parocīgs rezultāts pirms spēles savā laukumā. Tas bija nosacīti labs sākums Eirokausu nedēļai Latvijas futbola, taču beigās izrādījās, ka šis rezultāts palika pārējo klubu ēnā.

Ventspils paveica savu uzdevumu un ar 3:0 pieveica Albānijas Teuta, atstājot pretiniekiem vairs tikai pavisam mazas cerības uz atspēlēšanos. Liepāja bija ļoti tuvu iespaidīga uzvarai pār Minskas Dinamo un beigās tomēr ielaida vārtus, kas lika rezultātu 1:1 sagaidīt ar nelielas vilšanās sajūtu, lai gan arī ar neizšķirtu liepājnieki pārspēja uz sevi liktās cerības. Savukārt pavisam negaidītu uzvaru no Slovēnijas prata atvest RFS, Ļubļanā ar 3:2 apspēlējot Olimpija vienību.

Vislabākās cerības tikt otrajā kārtā, protams, ir Ventspils komandai, kurai ir trīs vārtu pārsvars. Sporta totalizatora Betsafe bukmeikeri gan norāda, ka viesos Ventspils vienībai varētu klāties grūti, un tās iespējamā uzvara novērtēta ar koeficientu 2.70. Jāņem arī vērā, ka ventspilniekiem būs liela motivācija pierādīt sevi, jo nedēļas nogalē ar blīkšķi nācās izlidot no Latvijas kausa izcīņas, ar 1:4 zaudējot Tukuma komandai.

Tikmēr pamatīgas jautājuma zīmes ir virs RFS un Olimpija atbildes mača. Viesos trīs iesistie vārti ir liels pluss RFS rēķinā, turklāt veids, kādā šie vārti tika iesisti, varētu sniegt arī psiholoģisko pārsvaru. No otras puses – tādus šedevrus kā Gļeba Kļuškina un Tina Vukmaniča izpildījumā maz izredžu pieredzēt vēlreiz. Bukmeikeri par favorīti uzskata Olimpija komandu, kamēr iespēja, ka RFS šajā mačā nezaudēs, saņēmusi koeficientu 1.82. Var gan izrādīties, ka RFS der arī zaudējums – rezultāti 0:1 un 1:2 pilnībā apmierinās Rīgas komandu, kas tādā gadījumā tiktu tālāk vairāk viesos iesisto vārtu dēļ.

Trešajai Latvijas komandai Eirolīgā Liepājai būs jāspēlē viesos Baltkrievijā, un jau šobrīd skaidrs, ka tikšanai tālāk būs nepieciešami vārtu guvumi un, visticamāk, pat vairāki. Savā laukumā pret Dinamo tika nospēlēts ļoti sekmīgi, taču bumbu vārtos izdevās iedzīt tikai ar 11m soda sitienu, ko trāpīja Jānis Ikaunieks. Baltkrievijā būs nepieciešama labāka momentu realizācija, kurai bukmeikeri īsti netic, norādot, ka Minskas komandas uzvara ir visnotaļ drošs scenārijs (koeficients 1.36).

Eiropas līgas spēles norisināsies ceturtdien, 18. jūlijā, bet Čempionu līgā Riga spēli aizvadīs trešdien. Riga izlikta kā mača favorīte, bet ne īpaši izteikta (koeficients 2.39). Riga pēdējos mēnešos rāda stabilu sniegumu un turpina komplektēt Latvijas mērogiem iespaidīgu sastāvu, un noteikti būtu žēl, ja tas Čempionu līgā nospēlētu tikai divas spēles. Riga priekšrocība gan ir tāda, ka arī zaudējums pret Dundalk ļaus turpināt sezonu Eiropas līgā. Jāpiemin, ka Riga nederēs jebkurš rezultatīvs neizšķirts, jo Rīgas komanda viesos vārtus neguva, bet bukmeikeri paredz, ka atkal būs mazrezultatīva spēle. Iespēja, ka īru klubs arī šoreiz negūs vārtus, novērtēta ar visnotaļ augsto koeficientu 2.60.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi