Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas futbola valstsvienība zaudē Somijai Stepanova atvadu spēlē

Latvijas futbola valstsvienība, gatavojoties septembra sākumā paredzētajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm, trešdien Skonto stadionā aizvadīja pārbaudes spēli ar Somijas izlasi un zaudēja 0:2 (0:0).Šī bija ilggadējā Latvijas futbola valstsvienības aizsarga Igora Stepanova simtā un vienlaikus arī atvadu spēle no izlases. Stepanovs devās mājinieku sākumsastāvā un nospēlēja pirmās sešas minūtes, pēc kurām spēle tika pārtraukta un gaviļnieks sirsnīgi sveikts.

Starkovs neapmierināts ar futbolistu sniegumu un komandas parādīto spēli

Latvijas valstsvienības sākumsastāvs: Vaņins, Stepanovs, Kļava, Ivanovs, Krjauklis, Gorkšs, Fertovs, Lukjanovs, Cauņa, Rudņevs, Verpakovskis.

Pirmajā puslaikā krietni aktīvāki uzbrukumā bija viesi. Vienu reizi Vaņinam nācās atvairīt tālu un spēcīgu sitienu zem pārliktņa, bet neilgi pirms pārtraukuma bumba aizlidoja bīstami tuvu viņa sargātjiem vārtiem.

Puslaika vidū uz brīdi aktivizējās laukuma saimnieki, un 23.minūtē Lukjanovs no 16 metriem sita mazliet garām vārtiem. Tomēr pārsvarā Latvijas futbolistu centieni beidzās ar neprecīzu piespēli vēl pirms sāncenšu soda laukuma.

Otrā puslaika sākumā laukumā pilnībā dominēja Somijas izlase, un desmitajā minūtē Vaņins uz gala līnijas pēdējā brīdī apturēja pretinieku raidīto bumbu. Tiesa, uzreiz ar bīstamāko momentu visā spēlē atbildēja mājinieki – pēc Žigajeva tālsitiena no gandrīz 30 metriem bumba trāpīja pārliktnim.

58.minūtē Somijas futbolisti beidzot realizēja savu teritoriālo pārsvaru. Pēc teicamas komandas “dispečera” Jerjomenko piespēles vienatnē pret Vaņina izskrēja Kaspers Hemelainens – 0:1. Nākamo desmit minūšu laikā vēl divas reizes briesmās bija Latvijas valstsvienības vārti, taču izglāba vārtsargs.

Pēdējā pusstundā Aleksandra Starkova veiktās spēlētāju maiņas nespēja būtiski uzlabot uzbrukumu organizāciju, un neko bīstamu Latvijas izlase pie sāncenšu vārtiem izveidot nespēja. Bet trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Jerjomenko ar vēl vienu acīgu piespēli palīdzēja Timo Furuholmam otro vārtu guvumā.

Latvijas futbola valstsvienība piedzīvoja zaudējumu jau ceturtajā spēlē pēc kārtas.

Pasaules ranga sarakstā Somijas izlase šobrīd ieņem 75., bet Latvija – 83.vietu.

Nākamās divas Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles Latvijas valstsvienībai paredzētas 2.septembrī viesos pret Gruziju un 6.septembrī savā laukumā pret Grieķiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pārbaudes spēle

Latvija – Somija 0:2 (0:0)
Vārti: Hemelainens (58.), Furuholms (87.)
Latvija: Vaņins, Stepanovs (Žigajevs, 6. (Smirnovs, 72.)), Kļava, Krjauklis, Gorkšs, Fertovs (O.Laizāns, 78.), Ivanovs, Lukjanovs (Kovaļovs, 64.), Cauņa, Verpakovskis (Kozlovs, 72.), Rudņevs (Gauračs, 61.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi