Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas futbolisti Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā piekāpjas Velsai

Latvijas vīriešu futbola izlase pirmdien Rīgā 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā atzina Velsas pārākumu.

Latvija zaudēja ar 0:2 (0:1).

Vārtus guva Ārons Remzijs un Deivids Brukss.

Desmitajā minūtē Roberts Ozols atvairīja Bena Deivīsa sitienu ar galvu zem vārtu pārliktņa.

25.minūtē pēc Neko Viljamsa centrējuma no laukuma kreisās puses ar galvu vārtu kreisajā augšējā stūrī sita Konors Robertss, taču Ozols bumbu tvēra.

27.minūtē Kaspars Dubra ar elkoni trāpīja pa pakausi Harijam Vilsonam, un video atkārtojums liecināja par nepieciešamību piešķirt 11 metru soda sitienu.

To pārliecinoši realizēja Ārons Remzijs, ar ne pārāk spēcīgu sitienu raidot bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī, Ozolam lecot pretējā virzienā.

41.minūtē bumba Velsas soda laukumā pēc centrējuma nonāca pie Jāņa Ikaunieka, kurš to ar galvu sita vārtu kreisajā stūrī, taču bumbu uz stūra sitienu atvairīja vārtsargs.

Pēc stūra sitiena vārtsargs Denijs Vords bumbu aizskāra, ar roku pasitot to tālāk uz vārtu labo pusi, kur pie tās pirmais bija Raimonds Krollis, taču laika apstrādāt un trāpīt pa bumbu pēc rikošeta bija pārāk maz, un bumba lidoja vārtiem garām.

45.minūtē Krollis vēlreiz bija tuvu vārtu guvumam, kad pēc Ikaunieka piespēles no kreisās puses uz soda laukuma vidu to tālāk uz soda laukuma labo pusi ar galvu pārvirzīja Roberts Uldriķis, taču arī šoreiz bumbu Krollim nesanāca iesist vārtos, jo tā tieši viņa priekšā atsitās pret zemi.

Puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē Kriss Mefems savā soda laukumā ar elkoni trāpīja pa galvu Krollim, taču šoreiz arbitrs 11 metru sitienu nepiešķīra.

64.minūtē Ikaunieks ar spērienu pa Džordana Džeimsa celi no sākuma nopelnīja dzelteno kartīti, un arī pēc video atkārtojuma noskatīšanās Mihals Ocenāšs izlēma par sarkanās kartītes nepiešķiršanu.

86.minūtē Ikaunieks pie viesu soda laukuma robežas atbrīvojās no diviem sedzējiem un mērķēja bumbu vārtu tuvējā stūrī, taču bumba vārtiem garām aizlidoja pavisam nedaudz.

Mača kompensācijas laika sestajā minūtē Velsas pretuzbrukumā pēc Harija Vilsona piespēles Deivids Brukss tehniski pārcēla bumbu pāri Ozolam. 

Jau ziņots, ka dienas pirmajā cīņā D grupā Armēnija mājās ar 0:1 zaudēja Horvātijai.

D grupā pirmā pa desmit punktiem attiecīgi četrās un piecās spēlēs ir Horvātijai un Turcijai, septiņi punkti piecos mačos ir Armēnijai un Velsai, bet Latvija piecās cīņās palikusi tukšā.

Piektdien Latvijas izlase Rijekā ar 0:5 kapitulēja Horvātijai, piedzīvojot ceturto zaudējumu četrās spēlēs. Tikmēr Velsa ceturtdien Kārdifā aizvadīja pārbaudes maču ar Dienvidkoreju, vārtus negūstot - 0:0.

Atlases cikla sākumā pavasarī Latvija viesos ar 0:1 zaudēja Velsai, bet vasarā savā laukumā ar 2:3 piekāpās Turcijas izlasei un izbraukumā ar 1:2 - Armēnijai.

Latvijas izlases rindās ir atgriezušies aizsargs Kaspars Dubra un vārtsargs Krišjānis Zviedris, kā arī iekļauti divi debitanti - aizsargi Kirils Iļjins un Dāvis Dāvids Sprūds. Savainojumu dēļ šoreiz komandai nevar palīdzēt divi sākumsastāva spēlētāji uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis un aizsargs Raivis Andris Jurkovskis, savukārt uz izlasi vairs netiek aicināts vārtsargs Pāvels Šteinbors un pussargs Artūrs Zjuzins.

Velsiešu rindās atgriezies aizsargs Toms Lokjers un pussargs Džošs Šīans. Velsas izlases galvenais treneris Robs Peidžs 25 kandidātu sarakstā iekļāvis arī līdz šim vēl izlasē nespēlējušos - vārtsargu Tomu Kingu, aizsargu Morganu Foksu un uzbrucēju Līemu Kalenu.

Šopavasar notikušais mačs starp abām izlasēm bija otrais, bet pirmo reizi komandas tikās 2004.gada 18.augustā "Skonto" stadionā, latviešiem pārbaudes mačā zaudējot ar 0:2.

Velsas izlase, kurai šis ir pirmais gads pēc Gereta Beila aiziešanas no valstsvienības, FIFA rangā ir 35., bet Latvijas valstsvienība - 134.vietā.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Latvijas izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi - Roberts Ozols ("Auda"), Nils Toms Puriņš ("Riga"), Krišjānis Zviedris (Seinajoki JK, Somija);

aizsargi - Roberts Savaļnieks, Mārcis Ošs, Vladislavs Sorokins (visi - RFS), Kaspars Dubra ("Panevežys", Lietuva) Antonijs Černomordijs, Kirils Iļjins (abi - "Riga"), Daniels Balodis, Maksims Toņiševs (abi - "Valmiera"), Dāvis Dāvids Sprūds ("Swift Hesper", Luksemburga);

pussargi - Dmitrijs Zelenkovs, Jānis Ikaunieks (abi - RFS), Dāvis Ikaunieks ("Jablonec", Čehija), Andrejs Cigaņiks (Lodzas "Widzew", Polija), Alvis Jaunzems (Melecas "Stal", Polija), Eduards Emsis ("Raufoss", Norvēģija), Kristers Tobers (Cīrihes "Grasshopers", Šveice), Aleksejs Saveļjevs ("Auda"), Eduards Dašķevičs ("Riga");

uzbrucēji - Roberts Uldriķis (Leuvardenas "Cambuur", Nīderlande), Raimonds Krollis ("Spezia", Itālija), Marko Regža ("Riga").

Velsas izlases kandidātu sastāvs:

vārtsargi - Denijs Vords (Lesteras "City", Anglija), Edams Deiviss (Šefīldas "United", Anglija), Toms Kings ("Northampton Town", Anglija);

Aizsargi: Bens Deivīss, Džo Rodons (abi - Totenhemas "Hotspur", Anglija), Morgans Fokss (Londonas "Queens Park Rangers" (QPR), Anglija), Bens Kabango (Svonsī "City"), Kriss Mefems ("Bournemouth", Anglija), Toms Lokjers (Lūtonas "Town", Anglija), Ītens Ampadu ("Spezia", Itālija), Konors Robertss ("Burnley", Anglija), Neko Viljamss ("Nottingham Forest", Anglija);

Pussargi: Džošs Šīans (Boltonas "Wanderers", Anglija), Džordans Džeimss (Birmingemas "City", Anglija), Džo Morels ("Portsmouth", Anglija), Harijs Vilsons (Londonas "Fulham", Anglija), Ārons Remzijs (Kārdifas "City"), Deivids Brukss ("Bournemouth", Anglija), Neitans Broudheds (Ipsvičas "Town", Anglija);

Uzbrucēji: Kīfers Mūrs ("Bournemouth", Anglija), Toms Bredšovs ("Millwall", Anglija), Līems Kalens (Svonsī "City"), Brenans Džonsons (Totenhemas "Hotspur", Anglija).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi