Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas futbolisti Eiropas čempionāta kvalifikāciju turpina ar smagu zaudējumu Horvātijai

Latvijas vīriešu futbola izlase piektdien Rijekā 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā ar rezultātu 0:5 (0:3) zaudēja Horvātijai.

Latvijas futbolisti zaudējuši visās četrās šīs kvalifikācijas spēlēs un D apakšgrupā ir pēdējā, piektajā vietā. 

Horvātijas izlases labā divus vārtus guva Bruno Petkovičs, bet pa vieniem - Luka Ivanušecs, Andrejs Kramaričs un Mario Pašaličs.

D apakšgrupā pirmā ar desmit punktiem piecās spēlēs ir Turcija, pa septiņiem punktiem trīs un četros mačos guvušas Horvātija un Armēnija, četri punkti četrās spēlēs ir Velsai, bet Latvija visās četrās cīņās palikusi tukšā.

Latvieši iedzinējos nonāca jau trešajā minūtē, kad ar nekļūdīgu soda sitienu Nilu Tomu Puriņu pārspēja Petkovičs, raidot bumbu kreisajā vārtu stūrī. Horvātiem bija izteikts pārsvars un 13.minūtē pirmais pie atlēkušās bumbas vārtu priekšā bija Ivanušecs, kurš panāca 2:0.

Mača 29.minūtē viens pret Dominiku Livakoviču izskrēja Roberts Uldriķis, taču latviešu uzbrucējam neizdevās pārspēt horvātu vārtsargu. Horvāti turpināja dominēt un 44.minūtē pēc Ivana Perišiča piespēles gar vārtiem Petkovičs saņēma bumbu pie tālā vārtu staba un panāca 3:0.

Otrā puslaika sākumā vienā no pretinieku uzbrukuma epizodēm Latviju no zaudētiem vārtiem glāba pārliktnis, kā arī aukstasinīgi nospēlēja Puriņš un Kaspars Dubra. 58.minūtē neilgi pēc došanās laukumā bīstamu sitienu pa mājinieku vārtiem izdarīja Raimonds Krollis.

Latviešiem turpinot nesekmīgi spēlēt vārtu priekšā, ceturto reizi mājiniekiem izcēlās Kramaričs, kurš 68.minūtē pēc centrējuma palika nepieskatīts soda laukumā. Desmit minūtes vēlāk Horvātijas izlases ātru uzbrukumu ar spēcīgu un precīzu sitienu noslēdza Pašaličs - 5:0.

Kompensācijas laikā viena no Latvijas izlases retajām iespējām bija Dāvim Ikauniekam, kurš ar sitienu no distances raidīja bumbu garām vārtu stabam.

Pirmdien Latvijas futbolisti savā laukumā uzņems Velsu.

Atlases ciklā Latvija viesos ar 0:1 zaudēja Velsai, savā laukumā ar 2:3 piekāpās Turcijas izlasei un izbraukumā ar 1:2 - Armēnijai.

Savukārt Horvātijas valstsvienība, kas FIFA rangā ieņem augsto sesto vietu un pēdējos divos Pasaules kausa izcīņas turnīros cīnījusies par godalgotajām vietām, kvalifikāciju Eiropas čempionātam uzsāka neizšķirtu 1:1 savā laukumā ar Velsu un uzvaru 2:0 izbraukumā pār Turciju.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi