Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas futbolisti mazākumā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē uzvar Armēniju

Latvijas vīriešu futbola izlase ceturtdien Rīgā 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā mazākumā pieveica Armēnijas valstsvienību.

Latvija D grupas mačā uzvarēja ar 2:0 (1:0). Vārtus guva Jānis Ikaunieks un Daniels Balodis.

Astotajā minūtē pēc Lukasa Zelarajana piespēles no laukuma centra viens pret mājinieku vārtsargu izskrēja Tigrans Barsegjans, taču Roberts Ozols izgāja no vārtiem un pie bumbas bija pirmais.

27.minūtē Barsegjans no soda laukuma vidus sita garām vārtu labajam apakšējam stūrim.

30.minūtē Varazdats Harojans laukuma malā cīņā par bumbu pārkāpa noteikumus cīņā ar Alvi Jaunzemu, pēc nelielas grūstīšanās pa dzeltenajai kartītei nopelnot abu komandu trešajiem numuriem - Harojanam un Mārcim Ošam.

Jau nākamajā minūtē bumbu nonāca pie Alekseja Saveļjeva, pēc kura sitiena vārtu kreisajā stūrī no soda laukuma robežas viesu vārtsargam Ogņenam Čančarevičam pirmo reizi spēlē bija jādemonstrē sava meistarība, lai atsistu bumbu.

39.minūtē Latvija pēc ātrā uzbrukuma izvirzījās vadībā. Jaunzems no laukuma labās malas pa zemi piespēlēja soda laukumā, Roberts Uldriķis palaida bumbu garām, tā nonāca pie Jāņa Ikaunieka, kurš bez bumbas apstrādāšanas sita pa vārtiem. Bumba, skarot armēņu aizsarga kāju un vārtsarga roku, tomēr nonāca vārtu tīklā.

Tie Ikauniekam bija 12. izlasē gūtie vārti, aizvadot 53.spēli.

Otrais puslaiks sākās ar Čančareviča atvairītiem ne pārāk bīstamiem Jaunzema un Eduarda Dašķeviča sitieniem.

50.minūtē Ošs uz pašas soda laukuma robežas apturēja Norberto Briasko došanos uz vārtiem. Video atkārtojums liecināja, ka tas noticis dažus desmitus centimetru pirms soda laukuma, taču Ošam tika piešķirta dzeltenā kartīte, kas viņam šajā mačā bija otrā, atstājot Latviju mazākumā.

Eduardam Spercjanam, izpildot brīvsitienu, padevās labs un spēcīgs sitiens, taču tieši virsū Ozolam, kurš bumbu atvairīja.

Paliekot bez centra aizsarga Oša, Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs veica maiņu, pussarga Daškeviča vietā laukumā sūtot aizsargu Kasparu Dubru.

59.minūtē pirmo maiņu veica arī viesi, centrālā aizsarga Stjopas Mkrtčjana vietā cīņā raidot uzbrucēju Grantu Leonu Ranosu.

Vēl viena saķeršanās pie stūra karodziņa Latvijas laukuma pusē 65.minūtē beidzās ar dzelteno kartīti Eduards Emsim un brīvsitienu Latvijas labā.

Minūti vēlāk, Ikauniekam skrienot pēc bumbas viesu laukuma pusē, Čančarevičs bumbu tvēra, taču ar to kopā izslīdēja ārpus soda laukuma.

Roberts Savaļnieks gan bumbu pēc brīvsitiena no izdevīgās pozīcijas trāpīja mūrī, taču tā atstāja laukumu no viesu spēlētāja. Pēc stūra sitiena no kreisās puses Savaļnieks bumbu raidīja pie tuvā vārtu stūra esošajam Uldriķim, kurš to ar galvu pāradresēja tālāk uz vārtu tālo stūri. Tur par bumbu pacīnījās Dubra bet mājinieku aizsargam neizdevās to aizsist tālāk no vārtiem, un bumbu vārtos iesita Balodis.

Balodim tie viņa sestajā spēlē izlasē bija pirmie valstsvienībā gūtie vārti.

Armēnija, cenšoties atspēlēties, veica trīs maiņas, bet Latvijai Uldriķa vietā 82.minūtē nāca Marko Regža.

86.minūtē Ozols atvairīja Ugočukvu Ivu labajā apakšējā stūrī sisto bumbu.

89.minūtē laukumā Jaunzema un Savaļnieka vietā nāca Vladislavs Sorokins un Dāvis Ikaunieks.

Piecās kompensācijas laika minūtēs bumba pēc Harajana sitiena ar galvu lidoja pāri Ozola sargātajiem vārtiem.

Vēl ceturtdien šajā grupā tiekas Horvātija ar Turciju.

Pa desmit punktiem četrās un piecās spēlēs ir attiecīgi Horvātijai un Turcijai, pa septiņiem punktiem sešās un piecās spēlēs guvusi attiecīgi Armēnija un Velsa, bet Latvijai sešās spēlēs ir trīs punkti.

Latvijas futbolisti trīs dienas vēlāk Konjā tiksies ar Turciju. 18.novembrī kvalifikācijas cikls tiks noslēgts ar mājas spēli pret Horvātiju, bet 21.novembrī viesos tiks aizvadīts pārbaudes mačs ar Poliju.

Latvija FIFA rangā ir 136.pozīcijā, bet Armēnija ieņem 91.vietu.

Pirms 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm ar Armēniju un Turciju galvenais treneris Dainis Kazakevičs pirmo reizi uz izlasi izsauca Bogdanu Samoilovu un Oskaru Vientiesu.

Atlases cikla sākumā pavasarī Latvija viesos ar 0:1 zaudēja Velsai, vasarā savā laukumā ar 2:3 piekāpās Turcijas izlasei un izbraukumā ar 1:2 - Armēnijai, bet septembrī viesos ar 0:5 kapitulēja Horvātijai un mājās ar 0:2 - Velsa.

Savukārt armēņi Eiropas čempionāta kvalifikāciju sāka ar zaudējumu Turcijai (1:2), vasarā uzvarēja gan Latviju, gan Velsu (4:2), bet septembrī spēlēja neizšķirti ar Turciju 1:1 un ar 0:1 piekāpās Horvātijai, turpinot cīņu par iekļūšanu finālturnīrā.

Finālturnīrā iekļūst desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Latvijas izlases kandidātu saraksts oktobra spēlēm:

vārtsargi - Roberts Ozols ("Auda"), Nils Toms Puriņš, Rihards Matrevics (abi - "Riga");

aizsargi - Kaspars Dubra ("Panevezys", Lietuva), Roberts Savaļnieks, Mārcis Ošs, Vladislavs Sorokins (visi - RFS), Antonijs Černomordijs, Kirils Iļjins (abi - "Riga"), Daniels Balodis, Maksims Toņiševs (abi - "Valmiera");

pussargi - Jānis Ikaunieks, Dmitrijs Zelenkovs (abi - RFS), Andrejs Cigaņiks (Lodzas "Widzew", Polija), Dāvis Ikaunieks ("Jablonec", Čehija), Alvis Jaunzems (Melecas "Stal", Polija), Eduards Emsis ("Raufoss", Norvēģija), Kristers Tobers (Cīrihes "Grasshopers", Šveice), Aleksejs Saveļjevs ("Auda"), Eduards Dašķevičs ("Riga"), Oskars Vientiess ("Metta"), Bogdans Samoilovs ("Tukums 2000"/"Telms");

uzbrucēji - Roberts Uldriķis (Leuvardenas "Cambuur", Nīderlande), Raimonds Krollis ("Spezia", Itālija), Marko Regža ("Riga").

Armēnijas izlases kandidātu saraksts oktobra spēlēm:

vārtsargi - Ogņens Čančarevičs (Erevānas "Alashkert"), Arsens Beglarjans ("Ararat-Armenia"), Staņislavs Bučņevs (Erevānas "Pyunik");

aizsargi - Varazdats Harojans, Kamo Hohvannisjans (abi - "Astana", Kazahstāna), Georgi Harutjunjans ("Krasnodar", Krievija), Nairs Tiknizjans (Maskavas "Lokomotiv", Krievija), Andrē Calisirs ("IF Brommapojkarna", Zviedrija), Stjopa Mkrtčjans ("Osijek", Horvātija), Žirajrs Margarjans, Eriks Pilojans (abi - Erevānas "Urartu"), Tarons Voskanjans (Erevānas "Alashkert");

pussargi - Eduards Spercjans ("Krasnodar", Krievija), Tigrans Barsegjans (Bratislavas "Slovan", Slovākija), Vahans Bičahčjans (Ščecinas "Pogon", Polija), Lukass Zelarajans ("Al-Fateh", Saūda Arābija), Ugočukvu Ivu (Kazaņas "Rubin", Krievija), Artaks Dašjans (Erevānas "Pyunik"), Vbeimars Angulo (Erevānas "Alashkert"), Arturs Serobjans ("Casa Pia", Portugāle);

uzbrucēji - Norberto Briasko (Buenosairesas "Boca Juniors", Argentīna), Grants Leons Ranoss (Menhengladbahas "Borussia", Vācija), Edgars Sevikjans (Ņižņijnovgorodas "Pari", Krievija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi