Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Latvijas izlase UEFA Nāciju līgas apakšgrupā tiksies ar Andoru, Kazahstānu un Gruziju

Latvijas futbola izlase Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) jaunizveidotajā Nāciju līgā D divīzijas apakšgrupā spēkosies ar Andoru, Kazahstānu un Gruziju, noskaidrojās trešdien notikušajā izlozē.

Pēc spēka ceturtajā jeb vājākajā D divīzijā 16 izlases sadalītas četrās grupās pa četrām izlasēm katrā. Apakšgrupu uzvarētājas iegūs iespēju startēt 2020.gada turnīra C divīzijā.

Aleksandra Starkova stūrētā Latvija spēlēs D divīzijas A grupā, kur tiksies ar Andoru, Kazahstānu un Gruziju. B grupā spēkosies Baltkrievija, Luksemburga, Moldova un Sanmarīno, C grupā cīnīsies Azerbaidžāna, Fēru salas, Malta un Kosova, bet C apakšgrupā cīnīsies Maķedonija, Armēnija, Gibraltārs un Lihtenšteina.

Latvija ar Andoru tikās 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas apakšgrupā, Latvijai uzvarot ar 1:0 un 4:1. Savukārt ar Kazahstānu Latvija spēkojās 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas apakšgrupā, vispirms nospēlējot neizšķirti 0:0, bet pēc tam ciešot zaudējumu ar 0:1.

Tikmēr ar Gruziju Latvija iepriekšējo reizi tikās pērn pavasarī, kad pārbaudes mačā kaunpilni zaudēja ar 0:5, pēc tam no amata atkāpjoties Latvijas izlases trenerim Marianam Paharam.

Latvijas izlase bija vienā izlozes grozā ar Pasaules kausa kvalifikācijā iepazītajām Fēru salām, kā arī Armēniju un Luksemburgu, līdz ar to šīs valstsvienības nevarēja iekļūt starp pretiniecēm apakšgrupu turnīrā.

UEFA Nāciju līgā piedalīsies visas asociācijā esošās 55 dalībvalstis, kas sadalītas četrās divīzijās - A, B, C un D. Turnīrs sāksies šī gada 6.septembrī, kā rezultātā vairums pārbaudes spēļu tiks aizstāti ar gana nozīmīgiem mačiem starp sava kontinenta valstsvienībām.

Katra komanda ar katru izspēlēs mačus savā laukumā un izbraukumā laika posmā no 2018.gada septembra līdz novembrim. A divīzijā četru grupu uzvarētājas pēcāk sacentīsies Nāciju līgas finālsacensībās, ko uzņems viena no tajās iekļuvušajām valstīm.

Nāciju līga nedaudz ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas līdz ar to sāksies 2018.gada martā nevis septembrī. Šoreiz finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņemts automātisku ceļazīmi.

Finālturnīram 20 izlases kvalificēsies pēc grupu turnīra, kamēr vēl četras tiks noskaidrotas starp 16 valstsvienībām, kuras uzvarējušas savās Nāciju līgas grupās. Katras divīzijas ietvaros līdz ar to sacentīsies četras labākās vienības, uzvarētājai iegūstot ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Tāpēc ir skaidrs, ka finālturnīrā iekļūs vismaz viena izlase no D divīzijas.

Ja Nāciju līgas grupas uzvarētāja jau būs kvalificējusies Eiropas čempionātam, vieta pienāksies tuvākajai sekotājai. Ja divīzijai nebūs četras komandas, ko nosūtīt uz izslēgšanas spēlēm, pāri palikušās vietas pienāksies nākamajai divīzijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi