Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas telpu futbola izlasei pēc zaudējuma Rumānijai zūd izredzes uz EČ

Latvijas telpu futbola izlase svētdien 2018.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīra otrajā spēlē ar rezultātu 1:3 (0:1) piekāpās vietējai Rumānijai.

Pirmos vārtus Latvijas izlase ielaida pašā pirmā puslaika izskaņā, bet otro reizi kapitulēja 25.minūtē. Kaut 38.minūtē Artūrs Jerofejevs vienus vārtus atguva, jau pusminūti vēlāk pretinieki iesita trešos vārtus un svinēja panākumu.

Līdz ar to Latvijas izlasei zudušas cerības uz finālturnīra sasniegšanu.

Artūra Šketova trenētā Latvijas izlase turnīru sestdien sāka sīvā cīņā ar 1:2 zaudējot favorītei Portugālei, kura pērn Pasaules kausa ieguva ceturto vietu, savukārt Rumānija rezultatīvā cīņā spēlēja neizšķirti 5:5 ar Somiju.

Pirmajā mačā Latvijas komanda līdz 30.minūtei bija vadībā ar 1:0, taču tad neizturēja portugāļu spiedienu un īsā laikā ielaida divus vārtus.

Tikmēr otrās kārtas cīņā svētdien Portugāle ar 5:1 sagrāva Somiju.

Pēc divām kārtām Portugālei ir seši, Rumānijai četri punkti, Somija guvusi punktu, bet Latvija ir tukšā.

Turnīra noslēgumā Latvijas valstsvienība otrdien spēlēs pret Somiju.

Grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies finālturnīram, bet otro vietu ieguvējas un viena labākā no septiņām trešo vietu guvējām sacentīsies izšķirošajā kvalifikācijas kārtā.

Latvijas telpu futbola izlase jau 1.aprīlī ieradās Moldovā, kur aizvadīja savu noslēdzošo treniņnometni pirms kvalifikācijas sacensībām. Nometnes ietvaros tika aizvadīts arī viens pārbaudes mačs ar vietējo Moldovas valstsvienību, kas tika pārspēta ar 3:1. Uz Rumāniju komanda devās piektdien agri no rīta.

Latvijas izlasē uz gaidāmo turnīru devušies septiņi RABA komandas spēlētāji, seši pārstāv titulēto klubu Nikars, bet viens spēlē Daugavpils vienībā.

Latvijas izlase jau septīto reizi pēc kārtas spēlē Eiropas vai pasaules čempionātu kvalifikācijas pamatturnīros. Janvāra beigās Latvijas izlase Jelgavā uzvarēja Eiropas čempionāta kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtas grupā, aiz sevis atstājot Armēniju, Vāciju un Igauniju, kā grupas uzvarētāja iekļūstot kvalifikācijas pamatturnīra kārtā.

Pērn Latvijas izlase aizkļuva līdz 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīra kārtai, kur zaudēja Krievijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai, bet nospēlēja neizšķirti ar Nīderlandi, savā grupā paliekot pēdējā, ceturtajā, vietā un finālturnīram nekvalificējoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi