Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas U-21 futbola izlase dramatiskā EČ kvalifikācijas cikla spēlē zaudē Ukrainai

Latvijas U-21 futbola izlase piektdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas D apakšgrupas spēlē viesos ar 2:3 (0:2) atzina Ukrainas vienaudžu pārākumu.

Divus skaistus vārtus Latvijas izlases sastāvā guva Vladislavs Fjodorovs un Mārtiņš Ķigurs.

Mača ievadā dominēja Ukraina, kas 21.minūtē vainagojās ar vārtu guvumu. Komandas biedra sisto bumbu vārtu virzienā pielaboja Deniss Popovs, kurš panāca pārsvaru savai komandai. Latvijas komanda gan piedzīvoja neveiksmi, jo mača 18.minūtē savainojumā iedzīvojās Krišs Kārkliņš.

Spēles turpinājumā Latvijas izlases sastāvā pavirši nospēlēja uz maiņu nākušais Aleksejs Saveljevs, laicīgi neizsitot bumbu ārpus soda laukuma. Rezultātā to savā rīcībā ieguva Marians Šveds, kurš Latvijas soda laukumā 28.minūtē skaisti apspēlēja vairākus viesu futbolistus un raidīja bumbu tīklā, panākot 2:0.

Otrajā puslaikā Latvijas izlasei izdevās vienus vārtus atspēlēt, kad savu individuālo meistarību nodemonstrēja Fjodorovs. Viņš 60.minūtē izpildīja brīvsitienu, un bumbu no aptuveni 25 metriem skaisti raidīja tuvajā stūrī. Latvijas komanda ieguva nepieciešamo enerģiju un pēc trīs minūtēm ar ļoti elegantu sitienu izcēlās Ķigurs, kurš, atrodoties ārpus soda laukumam, uzreiz no gaisa sita bumbu augšējā vārtu daļā.

Tomēr Latvijas komandas prieki bija īsi, jo uzreiz nākamajā Ukrainas uzbrukumā 65.minūtē pēc Viktora Kovaļenko pieskāriena bumba ļoti veiksmīgi ielidoja viesu vārtos. Spēles turpinājumā Latvijai gan neizdevās glāb situāciju, piedzīvojot zaudējumu, turklāt savainojumu guva arī Fjodorovs.

Jau ziņots, ka pirmā apļa cīņā pērn septembrī Latvijas un Ukrainas U-21 izlases spēlēja neizšķirti 1:1.

Latvijas U-21 izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs šai, kā arī otrdien savās mājās gaidāmajai cīņai ar Anglijas U-21 izlasi, ir iekļāvis 24 spēlētājus. Viņu vidū ir arī vairāki futbolisti, kuri šogad demonstrēja atzīstamu sniegumu U-19 meistarsacīkšu elites kārtā.

No martā U-19 izlasē spēlējušajiem futbolistiem U-21 izlases kandidātu sarakstā iekļauti vārtsargs Rihards Matrevics, pussargi Vladislavs Soloveičiks, Aleksejs Saveļjevs, Kristers Tobers un Jānis Grīnbergs, kā arī uzbrucēji Alvis Jaunzems un Marko Regža. Daļa no viņiem par vietu U-21 izlases sastāvā cīnījās arī jūnijā, kad Latvijas jaunieši sacentās Baltijas kausā.

Latvijas futbolisti kvalifikācijas cikla ievadā pagājušā gada jūnijā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Andoru, bet trīs mēnešus vēlāk cīnījās 1:1 pret Ukrainu, kā arī ar 0:3 zaudēja Anglijai. Oktobrī Latvijas jaunie futbolisti viesos ar 0:3 zaudēja nīderlandiešiem un ar 0:2 piekāpās skotiem, ar kuriem mēnesi vēlāk cīnījās neizšķirti 1:1, tikai kompensācijas laikā strīdīgas "pendeles" dēļ izlaižot uzvaru.

Abus vārtus kvalifikācijā Latvijai sarūpējis Roberts Uldriķis, kurš veiksmīgi izcīnījis vietu pieaugušo izlasē un šoruden U-21 valstsvienībai nepalīdz.

Tiesa, starp U-21 kandidātiem ir vairāki futbolisti, kuri jau spēlējuši pieaugušo izlasē, piemēram, Raivis Andris Jurkovskis, Vladislavs Sorokins, Ņikita Koļesovs un Vladislavs Fjodorovs.

Divas spēles D apakšgrupā notika jau ceturtdien, Anglijas izlasei mājās spēlējot neizšķirti 0:0 ar Nīderlandi, bet Skotijai savā laukumā ar 3:0 pārspējot Andoru.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 17 punktiem septiņās spēlēs atrodas Anglija, bet 12 punkti ir Nīderlandei, kamēr 11 punktus izcīnījusi Ukraina, bet tikpat punkti ir Skotijai. Savukārt Latvija ar trim punktiem ir piektā, bet turnīra tabulu ar diviem punktiem noslēdz Andora.

Kvalifikācijas cikla noslēgumā Latvijas U-21 izlasei oktobrī būs mači ar Nīderlandi un Andoru.

Kvalifikācijas turnīrā deviņu apakšgrupu uzvarētāji izcīnīs ceļazīmes uz finālturnīru, savukārt četras labākās otro vietu ieguvējas ar labākajiem rādītājiem spēlēs pret pirmo līdz piekto vietu ieguvušajām komandām savās apakšgrupās, iekļūs izslēgšanas spēļu kārtā, kurā tiks noskaidrotas vēl divas finālturnīra dalībnieces.

Eiropas U-21 izlašu finālturnīrs 2019.gada vasarā notiks Itālijā un Sanmarīno.

Iepriekšējā Eiropas čempionāta kvalifikācijā U-21 izlasēm Latvija savā apakšgrupā palika piektā sešu komandu konkurencē, taču pēdējā spēlē sensacionāli uzvarēja Beļģijas vienaudžus.

Latvijas U-21 futbola izlases kandidātu saraksts pirms spēlēm ar Ukrainu un Angliju:

vārtsargi - Vladislavs Kurakins (Jelgava), Rihards Matrevics (Barnet, Anglija), Kristaps Zommers (Imolese, Itālija);

aizsargi - Antonijs Černomordijs (Riga), Dāvis Sandis Strods, Krists Kristers Gulbis (abi - Metta/LU), Vladislavs Soloveičiks (Sanktpēterburgas Zeņit-2, Krievija), Vladislavs Sorokins (RFS), Ņikita Koļesovs (Ventspils), Raivis Andris Jurkovskis (Liepāja/Mogo);

pussargi - Eduards Emsis, Rendijs Šibass, Vladislavs Fjodorovs (visi - Metta/LU), Andris Krušatins (Jelgava), Ingars Sarmis Stuglis (Jūrmalas Spartaks), Krišs Kārkliņš (Riga), Andrejs Cigaņiks (Leuvardenas Cambuur, Nīderlande), Jānis Grīnbergs (Gelzenkirhenes Schalke 04, Vācija), Mārtiņš Ķigurs (Liepāja/Mogo), Aleksejs Saveļjevs (Hellas Verona, Itālija);

uzbrucēji - Marks Kurtišs (Jelgava), Ņikita Ivanovs (Metta/LU), Marko Regža (RFS), Alvis Jaunzems (Valmiera Glas/ViA).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi