Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

LFF aicina IZM iespējami ātrāk noteikt futbola virslīgas sākuma datumu

Latvijas Futbola federācija (LFF) otrdien vērsusies Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), aicinot tai pēc iespējas ātrāk noteikt, kad būtu iespējams sākt šī gada sezonu, vēsta LFF.

LFF vērsusies IZM ar lūgumu izvērtēt iespēju pēc iespējas drīzāk virzīt izskatīšanai Ministru kabinetā grozījumus rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, nosakot, ka ne vēlāk kā no 15.jūnija ir atļautas Latvijas futbola augstākā līmeņa jeb virslīgas čempionāta sacensības.

Pēc iespējas drīzāks valstisks signāls par to, no kura datuma rēķināties ar sacensību atsākšanu ierobežotam dalībnieku skaitam, ir būtisks no organizatoriskā un drošības viedokļa, jo pozitīva lēmuma gadījumā LFF un biedrībai "Latvijas Futbola Virslīga" jāveic virkne sagatavošanās darbu čempionāta uzsākšanai. Tāpat šāds signāls ļautu ar lielāku skaidrību par kalendārajām aprisēm gatavoties arī pārējo Latvijas futbola sacensību uzsākšanai, arī šajā jautājumā izvēršot sadarbību starp LFF, IZM un citām institūcijām.

Lai turpinātu darbu pie veicamajiem pasākumiem futbola sezonas uzsākšanai, LFF sadarbojas ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), ar kuru pārrunāts izstrādātais LFF organizēto sacensību sanitārā protokola projekts. Tā saskaņošana atbildīgajās institūcijās turpinās.

Sanitārais protokols izstrādāts, ņemot vērā gan citu valstu futbola federāciju piemērus, tajā skaitā kaimiņvalsts Igaunijas piemēru, gan ņemot vērā arī Latvijas futbola specifiku un līdzšinējās organizatoriskās prasības. Visi sacensību dalībnieki ar sanitāro protokolu tiks iepazīstināti pēc protokola galējās redakcijas apstiprināšanas no visām iesaistītajām pusēm.

"Vēlamies pateikties IZM par līdzšinējo produktīvo sadarbību, kā rezultātā tika pieņemts Ministru kabineta lēmums no 1.jūnija atļaut kontakta treniņus Latvijas virslīgas futbolistiem. Mūsu ieskatā minētais lēmums ir neapšaubāmi svarīgs solis pilnvērtīgai futbola sezonas uzsākšanai. Ceram pakāpeniski un pārdomāti, ņemot vērā visus attiecīgo nozaru profesionāļu ieteikumus un vērtējumus, gan sagatavoties virslīgas čempionātam, lai tā būtu visiem spēlēs iesaistītajiem maksimāli droša vide, gan tuvināt pārējo futbola sacensību sākšanos," pauž LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

"Optibet" futbola virslīgas sezonai bija jāstartē 13.martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas stāvokli. Vēl 12.martā tika pieļauts scenārijs, ka turnīra pirmās spēles tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet situācija strauji mainījās un nākamās dienas rītā virslīgas čempionāta sākums tika atcelts.

Pēc valdības ceturtdienas lēmuma, kas paredz, ka ar 1.jūniju dažādās jomās, tostarp sportā, tiks mīkstināti ierobežojumi, kas iepriekš noteikti koronavīrusa izplatības dēļ, futbola virslīgas sezonas atsākšanās tiek plānota jūnijā. Lai kvalitatīvi aizvadītu trīs apļus, meistarsacīkstēm jāsākas ne vēlāk par jūniju pirmo pusi.

Šajā sezonā virslīgā startēs desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, bet par divām vairāk nekā aizpērn. Laukumos šogad dosies "Riga", RFS, "Ventspils", "Valmieras", Jūrmalas "Spartaks", "Liepājas", "Jelgavas", "Daugavpils", "Metta" un "Tukums 2000/TSS" komandas.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi