Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LFF futbola izlasei izvirza uzdevumu PK kvalifikācijā izcīnīt vismaz ceturto vietu grupā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde izvirzījusi uzdevumu Daiņa Kazakeviča vadītajai Latvijas nacionālajai izlasei gaidāmajā 2022.gada Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīrā savā apakšgrupā ieņemt vismaz ceturto vietu.

Sacensības Latvijas izlase atklās martā ar spēli savā laukumā pret Melnkalni, bet turpinājumā to gaida dueļi arī pret Nīderlandi, Turciju, Gibraltāru un Norvēģiju.

Ceturtdien, 21.janvārī, notikušajā LFF valdes sēdē Dainis Kazakevičs iepazīstināja ar atskaiti par izlases sniegumu 2020.gadā un atbildēja uz valdes locekļu uzdotajiem jautājumiem.

"Jau no pirmās dienas, kad Kazakevičs stājās amatā, viņš ir uzsvēris vajadzību pēc ilgtermiņa darba ar valstsvienības kodolu, izlases vērtībām un spēles zīmējuma veidošanu, pakāpeniski paaugstinot komandas konkurētspēju un panākot izaugsmi arī sportiskajos rezultātos. Lai arī no nosprausto mērķu viedokļa 2020.gada starts Nāciju līgas turnīrā izlasei nebija veiksmīgs, mēs esam vienisprātis ar treneri, ka komandas interesēs ir stabils un prognozējams ilgtermiņa darbs pie izlases izaugsmes," saka LFF prezidents Vadims Ļašenko. 

"Turklāt Nāciju līgas turnīra noslēgums liecināja arī par pakāpeniskiem uzlabojumiem dažādos izlases spēles un savstarpējās izpratnes jautājumos, tāpēc 2021.gadā vēlējāmies komandai izvirzīt uzdevumu, kas vienlaikus būtu gan reālistisks, gan ar ambīcijām," pauž Ļašenko. "Turpināt darbu pie komandas ilgtermiņa veidošanas, tiekties pēc arvien augstākiem sportiskajiem mērķiem un, demonstrējot cīņas garu, vienotību un lepnumu, arvien vairāk vienot ap sevi Latvijas futbola līdzjutējus - tādi ir LFF valdes ceļa vārdi izlasei un tās treneriem, gaidot Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra sākumu."

Valdes sēdē par 2020.gadā paveikto un šogad paredzēto tika diskutēts arī ar LFF izlašu direktoru Aleksandru Starkovu, Latvijas U-21 izlases galveno treneri Aleksandru Basovu, Latvijas sieviešu izlases vadītāju Didzi Matīsu un Latvijas telpu futbola izlases galveno treneri Artūru Šketovu.

Nacionālajai telpu futbola valstsvienībai, kas svētdien uzsāks treniņnometni pirms mājas spēlēm pret Slovēniju un Šveici, izvirzīts uzdevums 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas grupu turnīra posmā savā apakšgrupā izcīnīt vismaz otro vietu.

Gaidāmās klubu sezonas kontekstā aizvadītajā valdes sēdē tika apstiprināts pilnveidotais LFF organizēto sacensību sanitārais protokols un 2021.gada Latvijas jaunatnes čempionāta reglaments, kā arī diskutēts par virslīgas čempionāta jaunās sezonas reglamentu, kura apstiprināšana paredzēta drīzumā.

Nākamā LFF valdes sēde ieplānota 9.februārī.

Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonā izlases sadalītas pa desmit apakšgrupām - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

2022.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laikapstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

Gatavošanās Pasaules kausa finālturnīram nav iztikusi bez starpgadījumiem, piemēram, rīkotāji tiek vainoti korupcijā, lai iegūtu tiesības uz četrgades vērienīgākā sporta notikuma organizēšanu. Tāpat Katara saņēmusi kritiku no cilvēktiesību aizsardzības organizācijām par darbaspēka sliktajiem apstākļiem.

Pašreizējā pasaules čempione ir Francija, kas fināla Krievijā ar 4:2 pārspēja Horvātiju. Trešo vietu ieņēma Beļģija, kas ar 2:0 pieveica Angliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi