Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

LFF izmeklē iespējamos godīgas spēles pārkāpumus Salaspils klubā

Latvijas Futbola federācija (LFF) noslēgusi apjomīgu izmeklēšanu par iespējamiem Godīgas spēles principu pārkāpumiem otrās līgas klubā Salaspils, pērnajā sezonā piesaistot viesspēlētājus no Ukrainas, bet, ja aizdomas apstiprināsies, pieņemtie mēri būšot maksimāli bargi.

Pēc tam, kad 2018.gada maijā un jūlijā Salaspils sastāvā tika reģistrēti 13 Ukrainas pilsoņi dalībai otrās līgas čempionāta spēlēs, LFF aizdomās par iespējamiem Godīgas spēles principu pārkāpumiem uzsāka apjomīgu pieteikto spēlētāju futbola vēstures apzināšanu un pieprasīja papildu informāciju no Ukrainas Futbola federācijas.

"Mūsu pozīcija ir nopietna un izlēmīga - šādām darbībām Latvijas futbolā nav vietas. Iestājoties par tīru futbolu gan laukumā, gan pārvaldībā, skrupulozi izvērtēsim situāciju Salaspils klubā no diviem būtiskiem aspektiem. No Godīgas spēles un ētikas viedokļa vērtēsim, vai ir pamats iegūtajām aizdomām par šo principu neievērošanu un spēļu ietekmēšanu. Tāpat noskaidrosim, kā bija iespējama apšaubāmu spēlētāju pieteikšana LFF organizētajām sacensībām," skaidroka LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Pirmdien notikušajā sēdē LFF valde uzdeva federācijas ģenerālsekretāram Edgaram Pukinskam veikt padziļinātu iekšējo pārbaudi par Ukrainas spēlētāju reģistrēšanas gaitu LFF Sacensību nodaļā un izvērtēt atbildīgo organizācijas darbinieku atbilstību ieņemamajam amatam.

Lietas materiāli arī nodoti tālākai izskatīšanai LFF Godīgas spēles un ētikas komitejā saistībā ar iespējamiem LFF Ētikas kodeksa pārkāpumiem un iespējamām spēļu rezultātu ietekmēšanas darbībām.

LFF valde arī apstiprināja 26.aprīlī paredzētā kārtējā kongresa darba kārtību. Kongresā paredzēts uzklausīt LFF prezidenta, valdes locekļu ziņojumus, kā arī balsot par jauno statūtu projektu. Tāpat kongresā paredzēts lemt par vairāku biedru izslēgšanu ar pašu iesniegumiem, saimnieciskās darbības pārtraukšanu vai biedra neiesaistīšanos federācijas organizētajos pasākumos.

Valde nolēma organizēt LFF Klubu sacensību komitejas sēdi, lai līdz 25.martam grozītu otrās līgas čempionāta reglamentu, grozījumus neklātienē saskaņojot ar LFF valdi. Aktualizētie grozījumi ietver dalības maksas samazināšanu un spēlētāju izmantošanas ierobežojumu izmaiņas, cita starpā adaptējot federācijas sagatavota spēlētāja regulu otrās līgas čempionāta specifikai.

LFF valdi uzrunāja arī Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs. Viņš uzsvēra, ka darbs ar valstsvienību ir gan liels gods, gan arī milzīga atbildība.

"Šis ir viens no svarīgākajiem brīžiem manā karjerā. Arī Latvijas futbolam šis laiks ir ļoti izšķirošs. Pie izlases durvīm klauvē vesela jauno futbolistu paaudze, kuru aicināšanai uz komandu meklēšu pareizo mirkli. Protams, centīsimies sasniegt labus rezultātus, tomēr svarīgākais ir izveidot valstsvienības darba un futbola ētikas modeli," uzsvēra Stojanovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi