Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

LFF nolemj pārtraukt jaunatnes čempionātu, sieviešu 1.līgu un veterānu sacensības

Latvijas Futbola federācija (LFF) nolēmusi saistībā ar epidemioloģisko situāciju valstī apturēt tālāku Evelatus Jaunatnes futbola čempionāta, Sieviešu futbola 1. līgas un Latvijas atklātā veterānu čempionāta norisi.

Turnīri tiks apturēti no 15.oktobra, nolemts LFF valdes sēdē.

Izvērtējot apkopoto informāciju par klubos esošo situāciju ar vakcinācijas un pārslimošanas sertifikāta īpašnieku skaitu, kā arī izvērtējot iespējamos riskus dalībniekiem, trīs LFF organizētās sacensības netiks turpinātas, nolēmusi federācijas valde. Komandu iegūtās vietas tiks noteiktas ar koeficienta palīdzību.

"Klubos redzam to pašu ainu, kuru visā sabiedrībā, tāpēc vēlreiz vēršos pie Latvijas futbola saimes un LFF vārdā aicinu izdarīt izvēli par labu vakcinācijai. Tā ir vienīgā objektīvā un zinātniski pamatotā izeja no situācijas, kurā atrodas visa pasaule. LFF jau ir daudziem saviem biedriem palīdzējusi ar vakcinēšanās iespēju organizēšanu, un to esam gatavi darīt arī turpmāk. Dodiet mums ziņu, un mēs jums palīdzēsim," aicināja LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Tāpat LFF valdes sēdē nolemts, ka saskaņā ar Ministru kabineta (MK) noteikumiem par ārkārtējās situācijas izsludināšanu epidemioloģiski daļēji drošā vidē turpināsies "Optibet" Virslīgas čempionāts, Sieviešu futbola līga un "Optibet" telpu futbola Virslīgas čempionāts, bet epidemioloģiski drošā vidē sezonu turpinās "Optibet" Nākotnes līga, 2. līga, 3. līgas finālturnīrs un Virslīgas dublieru čempionāts.

Savukārt lēmumi par 3. līgas reģionālo turnīru atlikušajām spēlēm, ņemot vērā katrā reģionā atšķirīgo situāciju, jāpieņem attiecīgā LFF reģionālā futbola centra vadītājam.

Pielāgojot esošo MK noteikto regulējumu LFF organizētajām sacensībām, ir noteikts, ka no 11.oktobra līdz nākamā gada 11.janvārim LFF organizētās sacensības notiek epidemioloģiski drošā vidē - sacensību dalībniekiem (spēlētājiem, treneriem, personālam) ir jābūt Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātam.

Izņēmuma kārtā, kā to paredz MK noteikumi, augstāko līgu ("Optibet" virslīga, Sieviešu futbola līga un "Optibet" telpu futbola virslīga) čempionātos var piedalīties spēlētāji arī ar sertifikātu, kas apliecina negatīvu Covid-19 testu.

Attiecībā uz skatītājiem noteikts, ka LFF organizētās sacensības drīkst apmeklēt tikai tad, ja personai ir vakcinācijas/pārslimošanas sertifikāts un skatītāju atrašanās stadionos no spēles organizatora (futbola kluba) puses atbilst MK rīkojumā noteiktajiem nosacījumiem.

Papildus LFF valde nolēmusi, ka tajās LFF organizētajās sacensībās, uz kurām tiek nozīmēts delegāts vai inspektors, kurš veic delegāta funkcijas, sadarbspējīgu sertifikātu pārbaudi veic šī persona. Tajos čempionātos, kuros netiek nozīmēts delegāts vai inspektors, minēto pienākumu veic spēles ceturtais tiesnesis. Ja uz spēli netiek nozīmēts ceturtais tiesnesis, minēto pārbaudi veic spēles galvenais tiesnesis.

Uz MK noteikumu Nr. 720 darbības laiku tiek apturēta LFF organizēto sacensību sanitāro protokolu darbība daļā, kas neatbilst aktuālajai MK noteikumu Nr. 720 redakcijai. Tāpat uz MK noteikumu Nr. 720 darbības laiku tiek apturēts LFF Disciplinārā reglamenta pielikuma sekojošā daļā: "Komanda tiek izslēgta no attiecīgā čempionāta par atkārtotu neierašanos uz kalendārā paredzēto čempionāta spēli."

Jau vēstīts, ka LFF kā organizācija līdz nākamā gada 11.janvārim darbu organizēs attālināti, nosakot, ka semināri, apmācības un visa veida tikšanās notiek neklātienes formā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi