Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

LFF stingri iesaka neiesaistīties darba attiecībās ar Krievijas un Baltkrievijas futbolistiem

Latvijas Futbola federācija (LFF) pauž absolūtu atbalstu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) paustajai nostājai, kas aicina Latvijā organizētajās sporta sacensībās neatļaut piedalīties sportistiem no Krievijas un Baltkrievijas, informē LFF.

LFF stingri rekomendējusi šādai nostājai pievienoties arī visiem klubiem, kas šosezon piedalīsies visa līmeņa Latvijas futbola sacensībās.

Jau ziņots, ka Latvijas izglītības ministre Anita Muižniece (JKP) pirmdien aicināja neatļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās Latvijā.

LFF prezidents Vadims Ļašenko norāda, ka LFF ir solidāra ar lielāko daļu sporta organizāciju, tajā skaitā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) nostāju, ka šāda veida agresija, kuru Krievija ar Baltkrievijas atbalstu pielieto pret Ukrainu, mūsdienu pasaulē nav pieņemama.

"Pievienojamies IZM paustajai nostājai Latvijā organizētajās sporta sacensībās neatļaut piedalīties sportistiem un komandām no Krievijas vai Baltkrievijas. Vēlamies uzsvērt, ka LFF pilnībā atbalsta šo IZM nostāju un līdz turpmākajiem paziņojumiem stingri rekomendē neiesaistīties darba vai jebkādās citās attiecībās ar sportistiem, treneriem un jebkāda veida kluba personālu no agresorvalsts Krievijas un Baltkrievijas," paziņojumā citēts Ļašenko teiktais.

LFF veic juridisko izpēti un konsultācijas ar FIFA un UEFA par iespējamo aizliegumu reģistrēt šo valstu spēlētājus, trenerus un apkalpojošo personālu.

Pēc desmit dienām sāksies Latvijas virslīgas futbola čempionāts, kurā dažās no komandām ir Baltkrievijas un Krievijas pārstāvji.

Kā vēstīts, Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) valde pirmdien aicināja starptautiskās sporta veidus federācijas neļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās. Daudzu sporta veidu federācijas sekojušas SOK aicinājumam un pilnībā aizliegušas šo valstu sportistiem piedalīties sacensībās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi