Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

LFF uz gadu diskvalificē trīs Noah Jurmala futbolistus

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Godīgas spēles un ētikas komiteja, konstatējot tiešu dalību spēles rezultāta apzinātā manipulēšanā, diskvalificējusi trīs Daugavpils Noah Jurmala kluba spēlētājus - serbu Bojanu Kneževiču, Ofosu Apiju no Ganas un ukraini Oleksiju Babiru, piektdien informē LFF.

Pamatojoties uz LFF Disciplināro reglamentu, šīm personām piemērota 12 mēnešu diskvalifikācija no visām LFF organizētajām sacensībām un 1000 eiro naudas sods.

Jūnijā LFF Disciplinārlietu komiteja līdz gala lēmuma pieņemšanai no LFF Godīgas spēles un ētikas komitejas puses attiecībā uz iespējamo "Noah Jurmala" un tās spēlētāju, tajā skaitā Bojana Kneževiča, iesaisti darbībās, kas vērstas uz manipulācijām ar spēles rezultātu, diskvalificēja minēto Serbijas futbolistu. Lieta tika uzsākta saistībā ar "Optibet" virslīgas čempionāta 2021.gada 29.maija spēli "Noah Jurmala" - "Liepāja".

LFF Godīgas spēles un ētikas komiteja pēc informācijas ieguves, apkopošanas un analīzes atzinusi, ka minētā spēle tika manipulēta no "Noah Jurmala" pārstāvju puses ar mērķi panākt konkrētu spēles rezultātu.

"Latvijas futbolā negodīgām un krāpnieciskām darbībām nav vietas. Uz katru saņemto signālu vai indikāciju mēs reaģējam aktīvi un asi. Esam pateicīgi katram, kas mums palīdz identificēt vainīgās personas un norādīt uz kādām iespējamām prettiesiskām darbībām. Lai šis kalpo kā atgādinājums arī tiem, kas domā, ka ir ārpus likuma," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko.

"Ceram arī uz ātru Valsts policijas darbu, lai vainīgie tiktu saukti pie atbildības visaugstākajā līmenī. Šāda atzinuma saņemšana, protams, liek uzdot kārtējos jautājumus par šī kluba dalību virslīgas čempionātā. Vērtēsim iespējamos pakārtotos soļus, paralēli gaidot arī Sporta arbitrāžas tiesas lēmumu šī kluba virslīgas licences atbilstības sakarā. Nākamajā nedēļā uz LFF valdes sēdi aicināsim LFF drošības un godīgas spēles speciālistu, lai diskutēto par tālāko. Mūsu rīcībā ir pietiekoši daudz informācijas, kas liek uzdot virkni jautājumu par šī kluba darbību," piebilst Ļašenko.

Procesa gaitā LFF Godīgas spēles un ētikas komiteja īstenoja vairāku ar klubu un minēto spēli saistītu personu intervēšanu, kā arī izvērtēja vairākus informācijas avotus, kas saturēja pieņemtos lēmumus pamatojošu informāciju. LFF min, ka informācijas avots bijis neatkarīgas LFF komisijas vērtējumus par spēli "Noah Jurmala" - FK "Liepāja", Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Krāpniecisko darbību ar spēļu rezultātiem analīzes sistēmas (BFDS) ziņojums, krāpniecisko darbību analīzes centra "Sport Integrity Team Srl" ziņojums, likmju analīzes centra "Starlizard" atskaite, spēles tiesneša ziņojums, spēles tiesneša inspektora ziņojums, kā arī paralēli LFF ar visu tās rīcībā esošo informāciju vērsās Valsts policijā ar iesniegumu par noziedzīgu nodarījumu, par kuru paredzēta atbildība saskaņā ar Krimināllikuma 212.1-3 pantu.

Piektdien "Noah Jurmala" virslīgas čempionātā tiekas ar "Daugavpils" komandu.

Virslīgas kopvērtējuma tabulā pirmo vietu ar 34 punktiem 14 spēlēs ieņem RFS, tālāk ar 32 punktiem 16 dueļos ir "Riga" un "Valmiera", kas nospēlējusi 15 mačus. Aiz pirmā trijnieka ar 22 punktiem 14 mačos ir "Liepāja", "Spartaks" 15 cīņās iekrājis 18 punktus, kamēr "Daugavpils" seko ar 15 punktiem 14 spēlēs. Sesto vietu ar deviņiem punktiem 15 mačos ieņem "Metta", bet pēdējā ar trim punktiem 11 spēlēs ir Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā. Sākotnēji tika ziņots, ka kalendārs tiks veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Tāpat tika solīts, ka spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi