Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta
Leipzig savā debijas sezonā bundeslīgā ir izcīnījusi septiņas uzvaras un trīs mačus noslēgusi neizšķirti.

Lieliskā bundeslīgas debitante Leipzig pēc kārtējās uzvaras atkārto 23 gadus senu rekordu

Izcilu debijas sezonas sākumu aizvadošā Leipzig komanda svētdien Vācijas bundeslīgas spēlē savā laukumā ar 3:1 (3:0) uzvarēja Mainz 05 vienību, atkārtojot turnīra rekordu, jo desmit pirmajos mačos tā joprojām nav zaudējusi.

Leipzig savā debijas sezonā bundeslīgā ir izcīnījusi septiņas uzvaras un trīs mačus noslēgusi neizšķirti. Savulaik desmit pirmajās spēlēs debijas sezonā nezaudēja arī Dīsburgas MSV vienība, kurai šāds sākums izdevās 1993./1994.gada sezonā.

Svētdien aizvadītajā mačā Leipzig rezultātu atklāja jau trešajā minūtē, kad precīzs bija Timo Verners, bet vēl pēc 18 minūtēm Emīls Fošbergs pārsvaru dubultoja, Savukārt minūti pirms pirmā puslaika beigām vien 20 gadus vecais Verners guva arī trešos Leipcigas komandas vārtus, uz ko pretinieki spēja atbildēt vien 74.minūtē ar Stefana Bella precīzo sitienu.

Interesanti, ka šīs spēles sākums tika aizkavēts par trim minūtēm, jo 43 000 skatītāju ietilpstošajā Leipcigas Red Bull stadionā nostrādāja trauksmes signalizācija. Tiesa, pēc tam izrādījās, ka tā bijusi viltus trauksme.

Izcīnītā uzvara Leipzig komandai turnīra tabulā ļāva panākt titulēto Minhenes Bayern, taču bavārieši ir pirmie, pateicoties labākais iesisto un ielaisto vārtu attiecībai.

Leipzig komanda tika dibināta vien 2009.gadā, taču septiņu gadu laikā tā četras reizes ir kāpusi pa Vācijas futbola klubu hierarhijas kāpnēm un tagad spēlē augstākajā sabiedrībā.

Vēl vienā svētdien aizvadītā spēlē Gelzenkirhenes Schalke 04 savā laukumā ar 3:1 (2:1) uzvarēja Brēmenes Werder. Mājiniekiem divus vārtus guva austrietis Alesandro Šepfs.

Sestdien Latvijas futbola uzbrucējs Artjoms Rudņevs palika rezervē, bet viņa pārstāvētā Koln komanda ar 0:1 (0:1) viesos zaudēja kopvērtējumā blakus esošajai Frankfurtes Eintracht vienībai.

Vienīgos vārtus mačā jau piektajā minūtē iesita serbs Mijats Gačinovičs.

Rudņevs iepriekšējos divos Koln mačos bija izgājis pamatsastāvā, tomēr pirms nedēļas nerādīja pārliecinošu sniegumu, kas uzbrucēju pēc 56 minūtēm lika nomainīt.

Citā bundeslīgas spēlē sestdien četrus vārtus iesita Pjērs Emeriks Obamejangs no Gabonas, palīdzot Dortmundes Borussia ar 5:2 (3:0) uzveikt kopvērtējuma pēdējā pozīcijā esošo Hamburgas SV (HSV), kas tieši šajā mačā atzīmēja 80 gadu jubileju.

Līdz ar to Dortmundes komanda pārtrauca četru neuzvarētu spēļu sēriju.

Tikmēr punktus zaudēja kopvērtējuma līdere Minhenes Bayern, cīnoties 1:1 (1:1) ar Hoffenheim vienību. Abi vārti tika gūti pirmajā puslaikā - rezultātu atklāja Hofenheimas kluba pārstāvis Kerems Demirbejs, bet pēc tam bumbu savos vārtos ieraidīja Stīvens Cūbers.

Vēl viena augšgala komanda Berlīnes Hertha jau piektdien ar 3:0 (2:0) apspēlēja Menhengladbahas Borussia, visus vārtus iesitot pazīstamajam Kotdivuāras futbolistam Salomonam Kalū.

Kopvērtējumā tagad Bayern un Leipzig ir pa 24 punktiem, tikmēr pa 20 punktiem savākušas Hoffenheim un Berlīnes Hertha komandas, bet pa 18 punktiem ir Dortmundes Borussia, Koln un Eintracht rēķinā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi