Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Liepājas metalurgs sakauj Skonto un izvirzās vadībā LMT Virslīgā

Graujoša 4:0 rekorduzvara pār Rīgas Skonto pirmo reizi kopš pagājušā gada 5.aprīļa LMT Virslīgas turnīra tabulas galvgalī izvirzījusi Liepājas metalurga futbolistus. Uz otro vietu tabulā noslīdējis čempions FK Ventspils — 0:0 ar Dinaburg, bet ceturto pozīciju saglabājis Olimps/RFS — 0:0 Ventspilī ar Tranzītu.

Svētdien otrā lielā kauja: Skonto — FK Ventspils. Liepājas metalurgs futbolisti skontiešus savā laukumā nebija uzvarējuši kopš 2006.gada septembra. Sērija tika pārtraukta ar vērienu — tik iespaidīgu uzvaru savstarpējos dueļos liepājnieki bija svinējuši tikai vienreiz. Lielā vārtu starpība, šķiet, nedaudz pārsteidza arī Liepājas metalurga galveno treneri Rīdigeru Abramčiku: "Tik pārliecinošu zaudējumu Skonto nebija pelnījis." Vācu speciālistam gan nebija šaubu, ka uzvara ir pelnīta. Tā izcīnīta ar lielu vēlēšanos, pašatdevi un pareizi izpildītu spēles plānu. Tā viens no stūrakmeņiem — agresīva spēle. Skonto galvenais treneris Pols Ešvorts bija kritisks par komandas sniegumu: "Neviens nenospēlēja savā līmenī. Liepāja bija labāka visās pozīcijās. Esam jauna komanda, vēl daudz ir jāstrādā." Ne pirmo reizi Ešvorts saskatījis kļūdas arī tiesnešu darbā. Pēc viņa domām, tās pieļautas pirms abiem pirmajiem zaudētajiem vārtiem — attiecīgi nepamatots brīvsitiens un nepamanīts pārkāpums. Rezultāts 0:2 esot aizlaidis pa burbuli visu rīdzinieku pārliecību. Centienus atspēlēties pirmajā puslaikā krietni apgrūtinājis arī spēcīgais pretvējš. Jācer, ka neierasti tukšās tribīnes Liepājā sestdien bija Lielās talkas pirksts (aukstais vējš nevar būt arguments futbola cienītājiem). Futbolam par labu nenāks, ja Rīgas "tukšo tribīņu gripa" sāks izplatīties arī ārpus galvaspilsētas. Otro reizi sezonā savā laukumā punktus zaudēja FK Ventspils. "Nevaru būt apmierināts ar sniegumu uzbrukumā," čempionu galvenais treneris Romāns Grigorčuks apstiprināja visiem zināmo taisnību — ja negūsti vārtus, nevari uzvarēt. Dinaburg galvenais treneris Tamazs Pertija bija krietni vien labākā noskaņojumā: "Izcīnīts punkts viesos spēlē ar pēdējo gadu čempioniem ir labs rezultāts." Ventspils uzbruka vairāk un biežāk traucēja viesu vārtsargu Vadimu Fjodorovu, taču Daugavpils cietoksnis šoreiz netika ieņemts. Mājas laukuma priekšrocības izmantoja debitanti Ventspils Tranzīts futbolisti, kas cīnījās neizšķirti trešajā spēlē pēc kārtas. "Rezultāts atspoguļo spēles gaitu. Abām komandām bija pāris izdevību gūt vārtus, taču labi darbojās vārtsargi. Stiprajā vējā bija daudz cīņu, kas uz šādiem mazākiem laukumiem ir raksturīgi. Tranzīts atstāja labu iespaidu — mobila komanda, kas nebaidās cīņas," spēli un debitantus rezumēja Olimps/RFS treneris Mihails Koņevs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LMT futbola Virslīga

1.    L.metalurgs    6    5    1    0    16-3    16
2.    FK Ventspils    6    4    2    0    15-3    14
3.    Skonto    5    4    0    1    14-6    12
4.    Olimps/RFS    5    2    1    2    6-3    7
5.    Jūrmala-VV    5    1    2    2    5-10    5
6.    Tranzīts    6    0    4    2    5-7    4
7.    Daugava    5    0    3    2    6-14    3
8.    Dinaburg    5    0    2    3    4-9    2
9.    Blāzma    5    0    1    4    2-18    1

Rezultatīvākie: Vladimirs Dvališvili 6 (Skonto), Kristaps Grebis 6 (Metalurgs), Grigorijs Čirkins 5, Vīts Rimkus 3 (abi FK Ventspils), Ivans Lukjanovs 3 (Skonto), Oļegs Malašenoks 3 (Tranzīts), Ģirts Karlsons 3 (Metalurgs).

25.IV: Jūrmala-VV — Olimps/RFS. 26.IV: Skonto — FK Ventspils, Tranzīts — Blāzma, Dinaburg — Daugava.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi