Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Madrides Real futbolisti atgūst Spānijas čempiontitulu

Madrides Real futbolisti ceturtdien priekšpēdējās kārtas spēlē nodrošināja sev Spānijas čempiontitulu, tronī atgriežoties pēc trīs gadu pārtraukuma.

"Real" titula nodrošināšanai vajadzēja uzvaru, un Zinedina Zidāna vadītā vienība to arī iespēja, mājās ar 2:1 (1:0) pārspējot "Villarreal".

Madrides "Real" par Spānijas čempioni kronēta 34 reizes, iepriekšējo reizi 2017.gadā. Pēdējos divos gados čempionu tronī kāpa "Barcelona", kuras kontā ir 26 zelta medaļas un arī pirmais čempiontituls 1929.gadā.

Pēdējos 15 gados šo abu komandu dominanci spējusi izjaukt tikai Madrides "Atletico", kas "La Liga" triumfēja 2013./2014.gada sezonā.

Ceturtdienas mačā karaliskais klubs vadībā izvirzījās 29.minūtē, kad pēc Lukas Modriča piespēles Karims Benzemā raidīja bumbu tīklā un panāca 1:0 - rezultātu, ar kādu noslēdzās pirmais puslaiks.

Tuvojoties mača beigām, priekšpēdējā desmitminūtē Sofians Čakla savā soda laukumā nogāza madridiešu kapteinis Serhio Ramosu, un mājinieki ieguva tiesības uz 11 metru soda sitienu. To izpildīja Ramoss, kurš nedaudz paripināja bumbu, atstādams to Benzemā, taču francūzis par ātru ieskrēja soda laukumā, tāpēc sitiens bija jāatkārto.

Otrreiz pie "pendeles" punkta stājās pats Benzemā, kurš bija nekļūdīgs un 77.minūtē panāca 2:0. Piecas minūtes vēlāk viņa komandas biedrs Toni Kross norībināja vārtu pārliktni.

Viesi septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām vienus vārtus atguva, pēc centrējuma soda laukumā ar galvu izceļoties Visentam Iborram. Otrā puslaika kompensācijas laikā "Real" bija tuvu tam, lai zaudētu punktus, taču uzdevumu augstumos bija vārtsargs Tibo Kurtuā.

Turpretī otrā laukuma galā Marko Asensio ieraidīja bumbu tīklā, bet vārtu guvums netika ieskaitīts, tiesnesim par pāris minūtēm atliekot madridiešu čempionu svinības.

Savukārt zaudējumu ceturtdien cieta "Barcelona", kas savā laukumā ar 1:2 (0:1) "Osasuna" pārākumu. 

Viesus 15.minūtē vadībā izvirzīja Arnaiss Hosē, bet 62.minūtē Lionels Mesi panāca 1:1, argentīnietim atzīmējoties ar izcili precīzu brīvsitienu. Otrā puslaika kompensācijas laika ceturtajā minūtē Roverto Torress ātrā pretuzbrukumā izrāva viesiem uzvaru.

Citā mačā Madrides "Atletico" viesos ar 2:0 (0:0) uzvarēja "Getafe". Madridiešiem vārtus guva Markuss Ļorente un Tomass.

No pirmā četrinieka punktus priekšpēdējā kārtā zaudēja "Sevilla",  kas izbraukumā nospēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar Sansevastjanas "Real Sociedad".

Pirmspēdējā kārtā laukumos virmoja pamatīgas kaislības, jo desmit spēlēs kopumā tika parādītas desmit sarkanās kartītes.

Pirmajā vietā turnīra tabulā pēc 37 kārtām ar 86 punktiem ir Madrides "Real", par septiņiem punktiem mazāk ir "Barcelona", bet 69 un 67 punktus guvušas attiecīgi Madrides "Atletico un "Sevilla" komandas. 57 punktus nopelnījusi "Villarreal", 55 punkti ir "Real Sociedad", 54 punktus iekrājusi "Getafe" kas cīņā par vietām Eiropas līgā par punktu apsteidz "Valencia" un "Granada" vienības.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi