Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Maktominejs gūst vēl divus vārtus un kaldina Skotijas uzvaru pār Spāniju; horvāti uzvar turkus

Skots Maktominejs otrdien guva divus vārtus 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla mačā, kaldinot Skotijas futbola izlases uzvaru pār Spāniju.

Skotijas futbolisti Glāzgovā par mača favorītiem uzskatītos spāņu uzvarēja ar rezultātu 2:0 (1:0).

Divus vārtus Maktominejs guva arī uzvarā pār Kipru. Šajā ciklā par vienu precīzu sitienu vairāk ir dānim Rasmusam Hejlundam, bet, tāpat kā Maktominejs, četrus vārtus guvis arī portugālis Krištianu Ronaldu.

Spēles septītajā minūtē laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Maktominejs, kurš izmantoja spāņu kļūdu savā soda laukumā un raidīja bumbu tīklā. Divu vārtu pārsvaru skoti nostiprināja otrā puslaika sākumā, 51.minūtē, kad pretuzbrukumā Maktominejs pēc sitiena no apmēram 12 metriem sita bumbu mērķī.

A grupas pirmajā mačā Gruzija mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Norvēģiju. Viesus 15.minūtē vadībā izvirzīja Aleksanders Serlets, bet 60.minūtē 1:1 panāca Georgs Mikautadze.

A apakšgrupā līdere ar sešiem punktiem divās cīņās ir Skotija, trīs punkti divos mačos ir Spānijai, pa punktam vienā un divās cīņās guvušas attiecīgi Gruzija un Norvēģija, bet Kipra marta vienīgajā duelī palika bez punktiem.

Mateo Kovačičam gūstot divus vārtus, Horvātijas vīriešu futbola izlase otrdien 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā viesos uzvarēja Turciju.

Latvijas pretinieču savstarpējā spēlē Horvātija Bursā uzvarēja ar rezultātu 2:0 (2:0).

Cīņas 20.minūtē pēc Kovačičs pēc saspēles ar Mario Pašaliču panāca 1:0. Puslaika kompensācijas laika ceturtajā minūtē, pēc Pašaliča sitiena bumbu nenofiksējot Mertam Ginokam, Kovačičs nostiprināja viesiem vadību.

Pirmā puslaika otrajā pusē savainojuma dēļ mačs noslēdzās Turcijas izlases pussargam Hakanam Čalhanolu.

Jau ziņots, ka otrā šīs apakšgrupas spēlē Velsa mājās ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja Latviju. Vienīgos vārtus spēles 41.minūtē guva Kīfers Mūrs.

D apakšgrupā pa četriem punktiem divās spēlēs ir Velsai un Horvātijai, bet trīs punktus guvusi Turcija, kamēr Armēnija un Latvija aizvadījušas pa vienai spēlei un ir bez punktiem.

Šveices vīriešu futbola izlase otrdien 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla mačā svinēja rezultatīvu uzvaru, Ženēvā ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspējot Izraēlu.

Mača 39.minūtē 1:0 šveiciešu labā panāca Rubens Vargass, kurš no tuvas distances izpildīja sitienu no gaisa pēc Remo Freilera piespēles ar galvu. Freilers asistēja arī otrajos vārtos 48.minūtē, kad viesu vārtsargs lāga neuztvēra bumbu, ļaujot Zeki Amduni panākt 2:0.

Četras minūtes vēlāk Silvans Vidmers pēc Denisa Zakarija piespēles izpildīja nekļūdīgu sitienu ar galvu - 3:0.

Otro uzvaru šajā apakšgrupā izcīnīja arī Rumānija, kas mājās ar 2:1 (2:0) pārspēja Baltkrieviju. Rumāņiem 17. un 19.minūtē vārtus guva Nikolae Stanciu un Andrejs Burca, bet baltkrieviem četras minūtes pirms pamatlaika beigām precīzu sitienu izpildīja Vladislava Morozovs.

Vēl šajā apakšgrupā Kosova mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Andoru. Kosoviešus 59.minūtē vadībā izvirzīja Edons Žegrova, bet divas minūtes vēlāk 1:1 panāca Alberts Rosass.

I apakšgrupā pēc diviem mačiem pa sešiem punktiem ir Šveicei un Rumānijai, divus punktus guvusi Kosova, pa vienam - Andora un Izraēla, bet Baltkrievija ir bešā.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi