Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mančestras City par finanšu noteikumu pārkāpšanu draud izslēgšana no Anglijas premjerlīgas

Anglijas futbola premjerlīgas vienība Mančestras City par vairāku finanšu noteikumu pārkāpšanu varētu zaudēt ne tikai izcīnītos punktus, bet arī vietu turnīrā, ja pirmdien izvirzītās apsūdzības tiks atzītas par patiesām.

"City" pārkāpumi saistās ar neprecīzas finansiālās informācijas sniegšanu, paziņojumu iesniegšanu par trenera un spēlētāju algām saskaņā ar viņu līgumiem, kā arī UEFA izvirzīto finanšu noteikumu neievērošanu. 

Premjerlīgas paziņojumā arī norādīts, ka Mančestras klubs vairākus noteikumus pārkāpis jau kopš 2018.gada decembra. Ja pret klubu izvirzītās apsūdzības par vairāk nekā 100 noteikumu pārkāpumiem izrādīsies patiesas, tad vienībai var draudēt ne tikai kopvērtējuma punktu atņemšana, bet arī izslēgšana no turnīra.

Savukārt "City" par apsūdzībām pauda pārsteigumu un nāca klajā ar paziņojumu, ka kluba rīcībā ir pierādījumi, kas apstiprinātu to, ka komanda nav pārkāpusi nekādus noteikumus, kas pieprasītu tik bargu sodu.

Mančestras vienība jau iepriekš 2020.gadā saņēma pārkāpa UEFA finansiālās "Fair Play" noteikumus, par ko tika sodīta ar divu gadu diskvalifikāciju no Vecā kontinenta klubu turnīriem un naudas sodu 30 miljonu eiro apmērā, taču pēc iesniegtās apelācijas Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) diskvalifikācija tika atcelta un naudas sods tika samazināts līdz desmit miljoniem eiro.

"City" kopš 2011.gada Anglijas premjerlīgā triumfējusi sešas reizes un šobrīd turnīra tabulā ar 45 punktiem 21 mačā atrodas otrajā vietā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi