Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mančestras United pagarina līgumu ar galveno treneri Mourinju

Anglijas futbola premjerlīgas grands Mančestras United līdz 2020.gadam pagarinājis līgumu ar galveno treneri Žuzē Mourinju, ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu gadu.

Pašlaik 54 gadus vecais Mourinju pie United stūres stājās 2016.gada maijā, noslēdzot trīs gadu līgumu.

Savā pirmajā sezonā pie United stūres Mourinju Mančestras komandu aizveda līdz triumfam UEFA Eiropas līgā, bet premjerlīgā vienība ieņēma sesto vietu.

Savukārt šosezon United ieņem otro vietu premjerlīgā, līderei Mančestras City zaudējot 12 punktus. Tāpat United sasniegusi UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu, kurā būs jātiekas ar Sevilla vienību.

Mourinju savā karjerā sekmīgi trenējis Porto, Londonas Chelsea (divreiz), Milānas Inter un Madrides Real komandas. Viņš trīs reizes kļuvis par Anglijas čempionu, divreiz triumfējis Itālijas meistarsacīkstēs, kā arī reizi - Spānijas čempionātā. Tāpat Mourinju kontā ir divas uzvaras UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Mourinju par Chelsea galveno treneri pirmoreiz kļuva 2004.gadā, kad līdz UEFA Čempionu līgas titulam bija aizvedis portugāļu vienību Porto. Londonas klubu viņš pameta 2007.gada septembrī, vienreiz triumfējot Čempionu līgā un divas reizes premjerlīgā.

Pirms 2008./2009.gada sezonas portugālis pievienojās Itālijas vienībai Milānas Inter un divreiz uzvarēja Itālijas A sērijas čempionātā. 2010.gadā Mourinju kļuva par Madridesigalveno treneri, palīdzot tai pa reizei uzvarēt Spānijas čempionātā, Karaļa kausa izcīņā, kas tika paveikts pēc 20 gadu pārtraukuma, un valsts Superkausā.

Savukārt 2013.gadā viņš atgriezās pie Chelsea stūres un otrajā sezonā ar to triumfēja premjerlīgā. Tomēr 2015./2016.gada sezona tika iesākta ļoti neveiksmīgi, un decembrī viņu atlaida no amata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi