Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Maradonas "Dieva rokas" krekls pārdots par rekordlielu summu

Leģendārā argentīniešu futbolista Djego Maradonas krekls, kurā viņš spēlēja gūstot savus slavenos "Dieva rokas" vārtus 1986.gada Pasaules kausa mačā ar Angliju, pārdots par rekordlielu summu - 9,3 miljoniem ASV dolāru (8,83 miljoni eiro), trešdien paziņoja izsoļu nams Sotheby's.

Līdz šim neviena sporta relikvija par tik lielu summu nav tikusi pārdota, norāda "Sotheby's".

Izsole sākās 20.aprīlī un noslēdzās trešdien.

"Šis vēsturiskais krekls ir ne tikai atgādinājums par svarīgu brīdi pasaules sportā, bet arī par nozīmīgu mirkli 20.gadsimtā," norāda "Sotheby's" apģērbu un mūsdienu kolekcionējamo priekšmetu nodaļas vadītājs Brams Vočers. "Šis neapšaubāmi ir visiekārotākais futbola krekls, kāds jebkad ir nonācis izsolē, un, saprotams, ka tagad tam pieder izsoles rekords jebkuram šāda veida objektam."

Līdz šim Maradonas krekls atradās pie bijušā Anglijas izlases pussarga Stīva Hodža, kurš pēc savas komandas zaudējuma ceturtdaļfinālā ar 1:2 apmainījās ar krekliem ar leģendāro argentīnieti.

Pēdējos 20 gadus Hodžs kreklu bija izīrējis Nacionālajam futbola muzejam Mančestrā.

1986.gada Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālā Argentīnas izlase pateicoties Maradonas ar roku gūtajiem vārtiem spēles 51.minūtē izvirzījās vadībā ar 1:0, bet četras minūtes vēlāk, apspēlējot piecus pretiniekus un vārtsargu, Maradona guva savus otros vārtus vārtus. Šie vārti 2002.gadā tika atzīti par "gadsimta vārtu guvumu". Spēles izskaņā Garijs Linekers vienus vārtus atspēlēja, taču ar to bija par maz un triumfēja Argentīna, kas vēlāk izcīnīja arī savu pašlaik pēdējo Pasaules kausu.

Pēc tās spēles Maradona, kurš mira 2020.gada nogalē, teica, ka "vārti gūti nedaudz ar Maradonas galvu un nedaudz ar Dieva rokas palīdzību."

Vārtu guvums ieguva savu slaveno nosaukumu "Dieva roka".

Līdz šim dārgākā sporta relikvija bija 1892.gada orģinālais Olimpiskais manifests, kura 2019.gada decembrī tika pārdots par 8,8 miljoniem dolāru. Savukārt dārgākais spēļu krekls bija 2019.gadā par 5,6 miljoniem dolāru izsolītais beisbolista "Mazuļa" Rūta jeb Džordža Hermana Rūta Ņujorkas "Yankees" spēļu krekls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi